Leden akkoord

Gisteravond was er een bijeenkomst met de nieuwe fractie, onze kandidaat-wethouder en het bestuur. Daarbij is verteld hoe het proces van collegevorming is verlopen, wat onze onderhandelaars van het resultaat vonden, en hoe Arnout tegen zijn portefeuille aankijkt. Na enkele kritische vragen ging iedereen akkoord met het resultaat:

Dinsdagavond heeft de Goudse afdeling van GroenLinks vergaderd over het bereikte collegeakkoord en de daaruitvolgende portefeuilleverdeling. De afdeling is tevreden over het bereikte onderhandelingsresultaat en steunt de fractie in haar keuze om het collegeakkoord te dragen en deel te nemen aan het college.
In het bereikte akkoord staan veel punten die GroenLinks belangrijk vindt. De leden realiseren zich dat het akkoord ambitieus is en dat de financiële middelen beperkt zijn, maar hebben er vertrouwen in dat fractie en beoogd wethouder Arnout Menkveld een herkenbaar GroenLinks geluid zullen laten horen. De afdeling schrijft hiermee historie: GroenLinks leverde nog niet eerder een wethouder in Gouda.

Komende donderdagavond is er een raadsvergadering waarin de kandidaat-wethouders ondervraagd worden door de raadsleden. Op 26 april worden de wethouders gekozen. Op dat moment komt de raadszetel van Arnout vrij, maar de installatie van de opvolgers zal op een andere avond zijn. Hopelijk wordt dat zo snel mogelijk na de 26e, zodat ik ook “echt” aan de slag kan. Want al op 9 mei staat een vergadering gepland van commissie 3, de commissie waarin ik het woord zal gaan voeren (met Hilde).

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, GroenLinks, Politiek met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

1 Response to Leden akkoord

  1. Arnoud Boer schreef:
    Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows 2000

    Gefeliciteerd met je plek. Succes!

Reacties zijn gesloten.