Baan

Ik had met mezelf afgesproken om na de vakantie m’n graad (lesbevoegdheid) te halen, en daarom nog even niet actief op zoek te gaan naar een baan. Om het geld hoeft het sowieso niet, en die studie moet ook maar eens af. Mijn opmerking “ik kan nou lekker kiezen, als er wat leuks langskomt doe ik het en anders niet” werd afgedaan als arrogant, alsof scholen mij gingen bellen om banen aan te bieden.

Maandagmiddag werd ik gebeld door een school die een baan in de aanbieding hadden.

Dinsdagochtend ging ik erheen voor een sollicitatiegesprek.

Dinsdagmiddag werd ik gebeld, en als ik wilde kon ik bij ze aan de slag voor 10 lesuren.

Woensdagmiddag ga ik langs bij de sectievergadering en de papierwinkel afhandelen.

Over 2 weken aan de slag.

Ik ben trouwens niet helemaal uit de lucht komen vallen, een docent daar is ook vakdidactica aan het IVLOS. De school is het Erasmus College, een daltonschool met VMBO/HAVO/VWO. De uitgangspunten van het daltononderwijs zijn vrijheid, samenwerken en zelfstandigheid, en laat dat nou mooi samenvallen met mijn eigen uitgangspunten. Ik kijk er dus met plezier naar uit, en ondanks dat dit betekent dat er iets minder tijd overblijft voor studie en raad ben ik wel erg blij dat ik weer voor de klas kan gaan staan.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Geografie, Onderwijs, Persoonlijk met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Een reactie op Baan

  1. Hilde Niezen schreef:
    Gebruikt Firefox 1.5.0.6 op Windows XP

    Gefeliciteerd!

Reacties zijn gesloten.