Kies!

Stembiljet Huis van de Stad

De stembiljetten voor het referendum over het Huis van de Stad zijn gisteren op de deurmat gevallen. De keuze is tussen de “knikkerbaan” van Kaan (A), en de “stroopwafel” van Soeters (B) (klik voor de sites van de architecten voor nog meer beeldmateriaal). Op de plaatjes zie je weliswaar hoe de buitenkant er aan 1 kant uit gaat zien, maar wie een betere indruk wil krijgen om een goede keuze te maken zal naar de Stadswinkel bij Klein Amerika moeten gaan. Daar staan de ontwerpen met een uitgebreide toelichting. Vanmiddag ga ik erheen, en zal ik doen wat de gemeente heeft nagelaten: wat foto’s hier op internet zetten (update: inmiddels hebben ze dat wel gedaan, na een mailtje van mij). Scheelt weer een tripje. Op Gouwestad TV kan je ook nog tot en met zaterdag de ontwerpen 3x per dag zien, met de architecten die een verhaaltje houden.

Mijn stem hangt af van vanmiddag. De knikkerbaan is wat gedurfder, maar ik ben toch bang dat het er over 20 jaar niet meer uitziet. En dit gebouw zal toch heel wat langer moeten meegaan.

De opties nader bekeken

Ik heb mijn bezoek vanmiddag aan het stadskantoor gelijk gecombineerd met het bekijken van de maquettes en informatie. Jammer dat het niet op internet staat. Heb er maar even een mailtje aan gewijd (blijft wennen, je denkt “daar moet de gemeente nou eens wat aan doen!” en dan heb je het ook over jezelf).

Eerst optie A (de parkeergarage, de knikkerbaan…)

Huis van de Stad, optie A
Vanaf centrum/station. Op de 2e verdieping de raadszaal.
Huis van de Stad, optie A
Vanaf de Burgemeester Jamessingel.

Huis van de Stad, optie A

En, het filmpje:

Dan, optie B (bijenkorf, honingraat, wybertje, stroopwafel…):

Huis van de Stad, optie B

Huis van de Stad, optie B
Beelden van verschillende kanten.

En de maquette:

De conclusie

Optie B blijft op mij degelijk en tijdloos overkomen. Dat is een voordeel, namelijk dat de kans kleiner is dat het over 50 jaar oerlelijk en uit de tijd wordt gevonden. Het nadeel is dat het een beetje saai is. De raadszaal is wel een hele mooie vondst. In de knikkerbaan is de binnenserre een mooi element. Het ontwerp is ook wat gedurfder. Ik denk dus dat ik voor A ga.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Gouda, Persoonlijk, Politiek met de tags . Bookmark de permalink.

6 Responses to Kies!

 1. Tom schreef:
  Gebruikt Camino 1.0.1 op Mac OS

  De plaatjes en filmpjes zijn met de A’s en B’s door elkaar geraakt. Volgens mij is de knikkerbaan A, maar de alt-tekst is B en het filmpje is maquette B. Toch? Ik ben van plan A te stemmen.

 2. Michel schreef:
  Gebruikt Firefox 1.5.0.5 op Ubuntu

  Ik heb de filmpjes even goed gezet, stonden inderdaad verkeerd om. De knikkerbaan is A, de stroopwafel is B.

 3. CB te G schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

  Vanuit Griekenland:

  Ik ga voor A. Alleen als ambtenaar wil ik weten… KUNNEN DE RAMEN OPEN?

 4. Michel schreef:
  Gebruikt Firefox 1.5.0.5 op Ubuntu

  Die naar de serre in ieder geval wel.

 5. MJ schreef:
  Gebruikt Firefox 1.5.0.7 op Windows XP

  citaat:
  Michel Sep 20th, 2006 op 23:18
  Ik heb de filmpjes even goed gezet, stonden inderdaad verkeerd om. De knikkerbaan is A, de stroopwafel is B.

  Nu de titels nog.

 6. Pingback: Huis van de Stad, een onsje minder at Publiekelijk tijdverdrijf

Reacties zijn gesloten.