De situatie

Donner en Dekker stappen op. Is dat adequaat gehandeld? In hun verklaring gaven ze aan dat ze het niet geheel eens waren met de conclusies uit het rapport van Van Vollenhoven. Door nu al af te treden ontwijken ze het debat daarover, terwijl alle partijen terughoudend waren en niet om aftreden riepen. Een gemiste kans, ook om iets te doen aan de grote fouten die zijn geconstateerd. De angel is nu een beetje uit het debat.

Dat het een serieuze kwestie was viel wel op door de journaaltaal die werd gebruikt. Verslaggever Ron Freesen stond bij het Catshuis, en de eerste vraag die hij kreeg was: “hoe is de situatie?”. Dan weet je hoe laat het is. Als de situatie goed is wordt er nooit naar gevraagd. De vraag die werd overgeslagen was “hoe is de sfeer?”. Daarvoor zei het beeld van de zuchtende Zalm genoeg.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Andere partijen, Politiek met de tags . Bookmark de permalink.

1 Response to De situatie

  1. Frans van Wees schreef:
    Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

    Geacht GL-raadslid, vriend van Wim C.,

    Vanmiddag zijn al twee oude “paarden” van stal gehaald om tijdelijk de kar te trekken, Winsemius en Hirsch Ballin (ken je ze nog van Lubbers !). Trouwens ook de heer Helder, burgemeester van de gemeente Haarlemmermeer heeft zijn ontslag ingediend vanwege de bouwvergunning. Zie verder mijn weblog.

Reacties zijn gesloten.