Het Congres

Vandaag was ik op het congres van GroenLinks in Zwolle. Een eerste indruk zette ik al op het fractielog omdat ik niet bij m’n eigen weblog kon. Soms is het wel handig om er meerdere weblogs op na te houden…

Het was dus een beetje rommelig aan het begin. De procedures werden niet echt helder uitgelegd, waardoor er af en toe verwarring was. Ook ging de voorzitter zelf af en toe de fout in. Gelukkig werd dat na de pauze een stuk beter (de zaal was ook weer wat afgekoeld na de verhitte stemmingen), en de voorzitster verdiende ook het voordeel van de twijfel omdat ze eigenlijke en invaller was. En dan valt het niet mee honderden GroenLinksers in bedwang te houden.

Er werden veel amendementen doorheen gejaagd. Vandaag stonden de amendementen op het programma die niet zo discutabel waren. Zondag komt het echte debat over Israël en Palestina, CAO’s, de WW, al de grote onderwerpen en natuurlijk de kandidaten. Daarvan heb ik er nu een paar persoonlijk ontmoet: Martijn Dadema had ik al eerder gesproken, Tofik Dibi had z’n stropdas afgedaan, René Kerkwijk is nog leuker in het echt dan op z’n weblog, Saranna Maureau inderdaad kleiner dan op haar weblog, Maarten van Beek herkende ik amper (maar dat kan ook aan mij liggen) maar was inderdaad erg hip, en Henrike Karreman was bijzonder gezellig aanwezig. Ook andere webloggers heb ik de hand geschud, zoals Arnoud Boer en een aantal anderen. Leuk om iedereen eens in het echt te zien. Jammer dat het er ondertussen zoveel zijn, dat er weinig tijd is om met iedereen even verder te praten.
Waar ik nog een beetje aan moet wennen is dat ik ook herkend wordt. “Ah, Michel, die van Planeet GroenLinks” heb ik een paar keer gehoord. En ik belandde ook na het congres in een restaurant met een hoog bobo-gehalte (voor zover GroenLinks aan bobo-esque zaken doet dan). Ben ik toch een soort prominent in de partij. Ik moest wel wat eerder weg, dus geen toetje (man wat duurde het lang voor we een bord voor ons hadden!), maar de dag was zeer geslaagd.

De zondag mis ik, maar voor wie dit nog leest voor de spannende stemmingen: mijn lijstje aan voorkeurskandidaten bevat in volgorde van voorkeur: Kees Vendrik, Naïma Azough, Isabelle Diks, Ineke van Gent, Martijn Dadema, Henrike Karreman, Wijnand Duyvendak, René Kerkwijk, Tofik Dibi. Met een speciale vermelding voor Henrike: ik heb haar nu een avondje meegemaakt en ik kan alleen maar zeggen: zet Henrike Karreman op 7! En (gezien de blokverdeling) kan het dan niet anders dan dat Martijn Dadema op 8 komt.
Het toppunt van het congres, naast de speeches van voorzitter Henk Nijhoff en programmacommissievoorzitter Kees Vendrik (beiden met veel applaus) was toch de onthulling van het filmpje voor de verkiezingen. Met Femke aan het stuur wordt het zoet, en niet zuur!

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in GroenLinks, Persoonlijk, Politiek met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

7 Responses to Het Congres

 1. Pingback: GroenLinksGoudalog » Blog Archive » Congres

 2. Henrike schreef:
  Gebruikt Firefox 1.5.0.7 op Windows XP

  Tis het niet geworden, Michel…. Maar zoals beloofd: een reactie op je log. Leuk familiefeest gehad?

 3. Michel schreef:
  Gebruikt Firefox 1.5.0.7 op Ubuntu

  Het was een drukke maar gezellige dag. Kerkdiensten blijven afzien als ongelovige, maar verder prima vermaakt. Stiekem tussendoor af en toe gecheckt hoe het op het congres ging.

  Jammer dat je het niet hebt gehaald, ook Martijn niet. Ik gaf je wel een goede kans. De lijst nu is niet helemaal mijn lijst, maar goed genoeg voor de verkiezingen. We hebben ook veel te veel goede kandidaten bij GroenLinks…

 4. xaviera schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows XP

  als blogger vind ik het erg jammer dat ik je dus niet heb gezien. En ik was benieuwd; zijn er wel eens GL-blogger-meetings? Gewoon benieuwd?

 5. Michel schreef:
  Gebruikt Firefox 1.5.0.7 op Ubuntu

  Ik gebruik sinds de Linkse Lente gewone bijeenkomsten om bloggers te ontmoeten. Maar het is misschien wel leuk om, ook in het kader van de campagne, iets af te spreken met alle bloggers. Een meet&blogathon! 🙂

  Ik had je graag willen spreken trouwens, maar heb je niet gezien. Een tip: niet buiten gaan roken 😉

 6. xaviera schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows XP

  Goeie tip. Ik kan alleen niks garanderen op dat vlak 🙂

  Ja een blog-meet-and-greet lijkt me een goed idee. In andere landen hebben blogs de politiek al weten te beïnvloeden. In Nederland begint het mondjesmaat ook wel te komen. Maar dat kan beter denk ik.

 7. Frans schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

  Op de landelijke GroenLinks-site staat onder campagne Femke in haar cabrioletje ! Ja, ze pleit wel voor hybride-auto’s.
  Ik heb wel vanmiddag een reportage gezien vanuit Zwolle op de NOS-verkiezingscongressen.
  Ja en dan in het Journaal de tweeling van Femke….jaren 70 !!!
  Anti-autoritaire opvoeding en meer van dat “enge” werk, brrr ???
  Dat wordt nog een leuke campagne in GOUDA.
  Trouwens jij was niet in beeld met of zonder hoed, Michel.

Reacties zijn gesloten.