Lekker blijven plakken he!

“Het mag stout”. Dat is één van de invalshoeken voor de campagne die nu echt van start is gegaan. En al direct waren overal rond Den Haag HS deze memo-stickertjes te vinden. 22 november GroenLinks stemmen. Dat je het niet vergeet.

De campagnedag onder de titel “GroenLinks in de versnelling” was een leuke manier om weer wat gezichten achter de weblogs te zien, en daarnaast een kennismaking met het materiaal, de strategie en wat je daar lokaal mee kan doen. En als bonus een geslaagd optreden van Vincent Bijlo.

Femke's videoboodschapFemke was er niet, die zat vanwege TV-opnames met Paul Rösenmuller in Marokko. Ze had wel een videoboodschap om ons moed in te spreken. Want het zal hard werken worden deze campagne. We moeten niet alleen laten zien wat GroenLinks anders (en beter) maakt dan met name PvdA en SP, ook moeten we duidelijk maken dat “strategisch stemmen” op Wouter Bos ook betekent dat je stemt op CDA en VVD, met wie de PvdA dan een coalitie kan beginnen. Wie echt links beleid wil én Wouter Bos als premier kan daarom beter met het hart stemmen op de partij waar je echt voor bent.

Voetjes De dag was verder vooral gevuld met allerlei bijeenkomsten waarin thema’s nader werden uitgediept. Met voetjes werd je naar de juiste zaal geleid. De bijeenkomst met lokale webmasters sprak mij wel aan, dus daar ben ik als eerste heengegaan na de opening en het snaaien van stickers, memoblokjes en posters. Bij de webmasters heb ik gepleit voor het webloggen en benadrukt dat het up-to-date houden van je site belangrijk is. En met hoe meer je dat kan doen, hoe beter. Bij die bijeenkomst was ook Inti Suarez, die laatst nog heeft gepleit om als webloggers bij elkaar te komen, en Koen Martens, die met succes een Open Source motie op het congres heeft ingediend. Met een werkgroep gaan we nu bedenken hoe we het voor de GroenLinksers makkelijk en praktisch kunnen houden bij de uitvoering van die motie. Het blijft leuk om de goede reacties op Planeet GroenLinks te horen (ik zat ook tussen medewebloggers Annie Postma en Paul Vermast), en om te zien dat GroenLinks meer met internet gaat doen. Het campagnefilmpje was een mooie start daarvoor.

Op de terugweg met de trein meegegaan met Reinout, die ik nu ook eindelijk eens heb gezien (minstens 2 keer eerder misgelopen).  Dit keer geen latertje, dus vanavond lekker met mijn vrouw op de bank en de kat op schoot voetbal kijken thuis. Het blijven plakken doe ik wel met mijn memoblokjes.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in GroenLinks, Persoonlijk met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

4 reacties op Lekker blijven plakken he!

 1. Tom schreef:
  Gebruikt Camino 1.0.3 op Mac OS

  Small world: Koen Martens is een studiegenoot van me. Het zou natuurlijk een naamgenoot kunnen zijn, maar mijn studiegenoot is wel iemand voor Open Source.

 2. Gouwenaar schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

  Lekkere rommel wordt dat. En dat voor een partij die voor het milieu is. Overigens is het verboden om overal wat te plakken. In plaats van dat het stemmen trekt, houdt het juist mensen af.
  😉

 3. Michel schreef:
  Gebruikt Firefox 1.5.0.7 op Ubuntu

  Uiteraard is het allemaal gemaakt van gerecyclede en biologisch verantwoorde materialen. :p

  (ik plak ze zelf vaak vlakbij prullenbakken zodat GroenLinks-haters een faire kans hebben ze weg te gooien)

 4. Pingback: Paul Vermast - GroenLinks » Blog Archive » GroenLinks in de versnelling

Reacties zijn gesloten.