Echt GroenLinks

Nu weet ik het zeker, ik ben echt GroenLinkser. Via Noël kwam ik bij de FNV Kieswijzer. Een stemwijzer die een stuk pittiger is dan de Stemwijzer. Je kan op 7 sociaal-economische thema’s kiezen uit een aantal pakketten. Daar staan soms dingen in waar je het mee eens bent, maar ook waar je het niet mee eens bent. Ik heb dan maar gekozen om het zwaarst wegende subthema de doorslag te laten geven. Dus omdat ik vind dat de AOW gefiscaliseerd moet worden (rijke ouderen betalen via de belasting mee) bepaalde dat hoe ik over een heel pakket oordeelde.

Bij al die pakketten en keuzes raak je wat eerder de draad kwijt dan bij de stemwijzer, maar als je er even voor gaat zitten zijn je keuzes wel meer je eigen keuzes en is de invloed van je eigen partij minder. Nadeel is dat het alleen over sociaal-economische thema’s gaat. Ook hier nauwelijks aandacht voor milieu en voor immigratie en integratie. Desondanks kom ik ook hier als GroenLinks uit de bus. Dat komt ook goed uit omdat deze thema’s wel de belangrijkste van de komende verkiezingen zullen worden. Zorg, inkomen en belastingen zijn uiteindelijk de zaken die de meeste mensen bezig houden. En op dat vlak heeft GroenLinks wat mij betreft een prima programma.

FNV Kieswijzer resultaat

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, GroenLinks, Persoonlijk, Politiek met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Responses to Echt GroenLinks

 1. Gouwenaar schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

  Ik denk dat je net zo lang hebt lopen pielen met de vragen totdat er GL als uitkomst kwam. Wie kan er uberhaubt aan deze vragen van de FNV ,die erg gedetailleerd zijn, bepaalde conclusies verbinden?

  Bijvoorbeeld: In noodsitutie waardoor een kind direct veel zorg nodig heeft, ouders moeten betaald verlof kunnen krijgen en hoeven daarvoor geen toestemming te krijgen van hun werkgever. Is zon stelling politiek gevoelig?
  Ik vind het veel te hoogdrempelig, een normale burger zal moeite hebben met het invullen van deze stemwijzer. Ik kwam in iedergeval niet verder dan pag 1.

 2. Michel schreef:
  Gebruikt Firefox 1.5.0.7 op Ubuntu

  Ik heb gelukkig niet hoeven pielen. In 1 keer zo uitgekomen. Ik heb ook wel meer te doen dan de hele dag stemwijzers zitten invullen 😉

  Dat het een hele gedetailleerde en ingewikkelde stemwijzer is ben ik wel met je eens. Ik denk ook niet dat veel mensen deze zullen gebruiken.

Reacties zijn gesloten.