Dierenrechten in grondwet

Het ijzer smeden als het heet is. Nu de verhoudingen in de Tweede Kamer anders liggen kunnen er eindelijk diervriendelijke maatregelen genomen worden die GroenLinks al zo lang wil. Al voor de verkiezingen kwam GroenLinks met een petitie die door duizenden mensen is ondertekend. Die petitie, die pleit voor het opnemen van dierenrechten in de grondwet, wil GroenLinks nu omzetten in een wet.

nu.nl: GroenLinks wil dierenrechten in grondwet

Dierenrechten moeten in Nederland, net als in Duitsland worden opgenomen in de grondwet, vindt GroenLinks. De partij heeft hier zondag een wetsvoorstel voor ingediend. Het voorstel wordt gesteund door meer dan vierduizend mensen die een manifest hebben ondertekend.

En dan kan de Partij voor de Dieren daarna zeggen “onze taak is volbracht” en fuseren met GroenLinks. 😉

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in GroenLinks met de tags . Bookmark de permalink.