Vol is vol

Zo, dat was de kerst. Van zondagavond tot en met dinsdagnacht lekker eten, drinken en ouwehoeren. Een atheïstische kerst zoals het hoort. Kerstavond bij de ooms (verrukkelijk gegeten), Eerste Kerstdag bij mijn schoonouders waar de hele familie traditioneel was verzameld. De vijfde keer al op rij, en met dezelfde deelnemers als de eerste keer. Normaal gesproken hield men het wel gezien rond 10 uur, maar dit keer bleven drank & nootjes maar verschijnen, en moest het feestende publiek waaronder wij rond een uur of half 2 zoetjesaan de nacht in gewerkt worden. Prachtig.

Tweede Kerstdag samen met m’n broertje gekookt bij m’n ouders, met alles erop en eraan. Het voorgerecht was daar de grootste verrassing, door de spelfout waardoor er tonijn werd verwacht in plaats van de tong, in rolletjes met zalm en een heerlijke romige saus. De broccolisoep smaakte naar broccoli, en de canard à l’orange was goed gelukt. Het toetje, stoofpeertjes met roomijs, smolt op de tong. Met de koffie kwamen ook de kaarten op tafel en werd er nog tot diep in de derde kerstdag gekaart. De winst ligt nog steeds trots op mijn bureau: €3,50. En de rest, €2, werd door Astrid gewonnen.

Derde Kerstdag vooral geslapen en uitgekaterd met de Top 2000. Ondertussen gaat het gewone leven alweer door, wordt er gebeld door de omroep, liggen er 3 (drie!) enveloppen van de gemeente in de bus met de weekzending en commissiestukken, kortom het is vakantie dus er kan gewerkt worden.

Vandaag lekker stofzuigen.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Persoonlijk met de tags , , , . Bookmark de permalink.

4 reacties op Vol is vol

 1. CB te G schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

  Een atheistische kerst bestaat niet. Ik zat gewoon in de zon in spanje met kerst. Feliz Navidad.

  Chris

 2. Tom schreef:
  Gebruikt Safari 312.6 op Mac OS

  Een atheistische kerst bestaat niet? De naam kerst komt dan misschien van Christus, maar het feest niet! Het is de zonnewende, of de verjaardag van Mithras (de zo veel op Jezus lijkende profeet dat hij tegenwoordig met auteursrechten te maken zou hebben) of de Saturnalia. In ieder geval waren al die feesten niet uit te roeien en heeft de kerk (eeuwen na de geboorte van Jezus) besloten er een christelijke wending aan te geven (zoals aan zoveel oeroude gebruiken). In de Bijbel wordt de geboortedag van Jezus niet vermeld. In de Koran is het in de zomer.

  Met terugwerkende kracht toch een gelukkige kerst, en alvast een goed 2007!

  Tom (ketter)

 3. CB te G schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

  Zoals ik zei: een atheistische kerst bestaat niet.

  Waar het dan ook vandaan komt.

 4. Michel schreef:
  Gebruikt Firefox 2.0 op Ubuntu

  Zal ik er dan een atheïstisch midwinterfeest van maken? 🙂

  Of gewoon “Hogswatch” natuurlijk.

Reacties zijn gesloten.