Gemiste kans

In mijn nabeschouwingen heb ik al laten merken dat GroenLinks van mij had mogen, of zelfs moeten onderhandelen. Niet te makkelijk – we hebben we wat mee te verliezen, maar ook niet vooraf, zoals nu, de deur dicht gooien. Harmen Binnema schreef met enkele anderen een stuk dat vandaag in het NRC stond en nu ook op zijn blog onder de titel “Gemiste kans”:

GroenLinks heeft het CDA “keuzevrijheid ontnomen”, stelde Femke Halsema, door te bedanken voor de uitnodiging om met CDA, PvdA en CU te onderhandelen. Wij zijn een groep actieve GroenLinksers met in totaal 15 jaar ervaring met het dragen van bestuurlijke verantwoordelijkheid, op lokaal en provinciaal niveau, en wij vrezen dat GroenLinks vooral zichzelf een keuze heeft ontnomen. En een historische fout heeft gemaakt.

Ik sluit me hier volledig bij aan. In Gouda hebben we nu enkele maanden ervaring met het meebesturen. De ervaring is tot nu toe goed. Serieuze oppositie, noch van rechts, noch van links, hebben we nog niet gehad. Het collegebeleid is wel duidelijk linkser, socialer geworden. En ook nog het groenste van Zuid-Holland. Zonder GroenLinks erbij was dat niet gelukt. Dát, Femke, is een ideeënpartij op zoek naar macht. Dát is praktisch idealisme.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in GroenLinks, Politiek met de tags . Bookmark de permalink.