Ongemakkelijk

An Inconvenient TruthDe film An Inconvenient Truth van Al Gore heeft al heel wat stof doen opwaaien. In de verkiezingscampagne zorgde het er zelfs voor dat alle partijen over elkaar heen buitelden om te vertellen hoe belangrijk ze het milieu vonden. GroenLinks vond dat al veel langer, en in diverse steden werden met succes moties ingediend om jongeren gratis naar deze film te laten gaan.

In Gouda doen we dat ietsje anders. GroenLinks betaalt hier uit eigen zak het grootste deel van het toegangskaartje voor jongeren. Op woensdag 31 januari mogen jongeren van 12-18 voor maar €1 naar An Inconvenient Truth in het Filmhuis. Omdat wij het belangrijk vinden dat jongeren deze film zien, en gaan nadenken over de klimaatproblemen waar we de komende jaren mee te maken zullen krijgen. De kaartjes voor deze voorstelling worden elke dinsdag en donderdag bij het Filmhuis (Letmaetstraat 45) verkocht.
Voor de “grote mensen” doen we ook wat. Als geograaf en raadslid van GroenLinks geef ik op zondag 28 januari een inleiding op de film. Dat is om 20.30, met de film direct erna.
Reserveren wordt aangeraden. Ik hoop dat het een drukke zondagavond wordt!

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Gouda, GroenLinks, Persoonlijk, Politiek met de tags . Bookmark de permalink.

3 Responses to Ongemakkelijk

 1. CB te G schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows NT

  Een heerlijk stukje propaganda a la Michael Moore. Zondagavond 28 januari 20:30… ik heb al twee kaarten besteld. NIET ZENUWACHTIG worden, maar ik neem tomaten mee (en een muts want het is 28 januari gewoon -2 overdag)

 2. CB te G schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows NT

  … en ik heb ze al weer afgebeld… Mijn vrouw wil zonodig visite hebben voor haar verjaardag… Je kunt niet alles hebben. Ik bekijk het wel een ander keertje.
  Vanmorgen trouwens iemand op goedemorgen Nederland die de opwarming maar lariekoek vind. De aarde schijnt 0.4 graden afgekoeld te zijn sinds 1998?

 3. Annie Postma schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

  Leuk initiatief Michel. Hier in Groningen zijn er 1400 scholieren gratis naar de film geweest, op initiatief van GroenLinks. Ook is er nog een slotdebat georganiseerd waar leerlingen in discussie gingen met wethouders en een klimaatdeskundige. Een heel goed middel om de discussie te stimuleren. En in de film zelf wordt ook ruim aandacht besteed aan de “klimaatsceptici”.

Reacties zijn gesloten.