Livre

Mijn bezigheden met Open Source en Open Standaarden zijn niet onopgemerkt gebleven. Trouwe lezer wethouder Siebe Keulen had mijn stukje “Gouda is best open” al doorgemaild binnen de organisatie. Hopelijk wordt er ook wat mee gedaan, met name op het gebied van open standaarden. Zodat we straks niet met dit soort gedrochten zitten opgescheept.

Ook bij Livre sprak ik blijkbaar aan. Met enkele andere raadsleden komt er een maandelijkse rubriek over OS/OSS bij gemeentes vanuit het gezichtspunt van gemeenteraadsleden. Een VVD-er uit Groningen, een SP-er uit Rotterdam en een CDA-er uit Harderwijk gaan afwisselend bijdrages schrijven. Op 7 maart verschijnt mijn eerste artikel.

Het ijzer smeden als het heet is. Dat was de gedachte met in het achterhoofd het Manifest van de Open Gemeenten. De opdracht was dan ook simpel: zoek vier gemeenteraadsleden van verschillende pluimage, uit verschillende delen van het land, en vraag of zij er voor voelen om met enige regelmaat op Livre een rubriek vol te schrijven over open source software en open standaarden in hun gemeente. Zo gebeurde. Vanaf begin februari zal iedere eerste woensdag van de maand de bijdrage van een van de vier raadsleden verschijnen. Het spits wordt op 7 februari afgebeten door Remco Kouwenhoven (VVD – Groningen). Op 7 maart zal zijn collega Michel Klijmij (GroenLinks – Gouda) in zijn voetsporen treden. Op 4 april is het de beurt aan Leo de Kleijn (SP – Rotterdam), terwijl de rij op 2 mei wordt afgesloten met Jeroen de Jong (CDA – Harderwijk). Daarna start de carrousel opnieuw. Benieuwd naar de bijdragen? Ja, wij eigenlijk ook wel.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Computers, Politiek met de tags . Bookmark de permalink.