“Adobe wil pdf als iso-standaard”

Webwereld | Adobe wil pdf als iso-standaard

Het softwarebedrijf heeft de volledige pdf 1.7-specificatie ingediend in de hoop dat deze wordt geratificeerd als iso-standaard. Diverse subsets van pdf, zoals bijvoorbeeld pdf/Exchange (pdf/x) zijn reeds een iso-standaard. Om wildgroei te voorkomen wil Adobe nu pdf op zich laten standardiseren.

Goed nieuws, want als echte ISO open standaard (zoals ook OpenDocument dat is) is PDF veel beter en duurzamer bruikbaar.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in TerZijde met de tags , . Bookmark de permalink.