Hoog water in het dorp

Vroeger had ik nog wel eens zo’n broek waar je eigenlijk net uit bent gegroeid. Draag je die, dan verschijnt bij onverhoedse bewegingen plotseling een been. “Hoog water in het dorp?” was dan gelijk de vraag.

Zo’n broek zal in Westergouwe adequaat genoeg zijn bij een dijkdoorbraak. “Hoogstens 20 cm water in Westergouwe” bericht het AD vandaag.

Als de dijken langs de Gouwe en de Hollandsche IJssel het begeven staat er twintig centimeter water in de toekomstige Goudse wijk Westergouwe.

Dat is een zorg minder. Twintig centimeter, dat is maar iets meer dan wat ik hier in Oosterwei kan verwachten. Nu zo’n 11 centimeter, in 2100 een halve meter bij de huidige zeespiegelstijging. In Westergouwe worden allerlei maatregels genomen om het water een goede plek te geven. Mocht de dijk doorbreken (op zichzelf al een klein risico), dan zorgen de opbouw van de wijk en de hoogte van de vloeren ervoor dat de overlast zo minimaal mogelijk is.

Wie meer wil weten over Westergouwe kan 19 april vast in de agenda noteren. Dan organiseert de steunfractie een informatieve bijeenkomst over de nieuwe wijk. Zoals bij elke steunfractie zullen de resultaten door ons gebruikt worden bij debatten in de raad. Details volgen binnenkort.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Gouda, GroenLinks met de tags . Bookmark de permalink.

3 Responses to Hoog water in het dorp

 1. CB te G schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows NT

  Je kan in 20 centimeter water gewoon verzuipen…

 2. Michel schreef:
  Gebruikt Firefox 2.0.0.2 op Ubuntu

  Als het 20cm is is de kans groter dat je ongewoon verzuipt…

 3. CB te G schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows XP

  Ligt eraan hoeveel je gezopen heb 🙂

Reacties zijn gesloten.