Dwars doet Dwars

Wachten op de congreskoffie

Onder het gebeier van de Arnhemse klokken zitten we in het zonnetje, te wachten tot de congreslokatie open gaat. Dag 2 van het congres is begonnen.

Gisteren was mijn eerste kennismaking met het fenomeen “DWARS congres“. Een kort intropraatje en daarna direct keihard vergaderen. Het Huishoudelijk Reglement moest worden aangepast voor een nieuwe organisatiestructuur. Dat leverde verhitte discussies op over hoeveel voorzitters we moeten hebben en hoe die moeten heten. Mattias Gijsbertsen hield de boel goed bij elkaar, maar het was een chaotische boel. Uit onvrede over het kommageneuk diende ik maar het amendement “Smurf & Co” in, wat voorstelde het woord voorzitter te vervangen door “Grote Smurf/Smurfin” en politiek secretaris door “smurf/smurfin”. Na uitgebreide discussie (oa met eminence grise Selçuk Akinci) haalde het voorstel het uiteindelijk niet.

Meld Kapitalisme AnoniemEen vast onderdeel is de actie, dit keer voor www.meldleegstandanoniem.nl. We hebben een hoop gebouwen beplakt met posters, met gevaar voor eigen leven. Er werd zelfs een pinautomaat afgeplakt, maar Thijs zwichtte voor het grootkapitaal toen er een pinklant aankwam. Hierover is geen motie ingediend.

 DWARS ActiePosterplakken met gevaar voor eigen leven

De actie duurde wat korter dan verwacht, dus was er nog tijd om in het park van het zonnetje te genieten. Niet van de frisse lucht, want in het kader van terug naar de natuur zaten we vlak naast het resultaat van het natuurlijke gedrag van een hond.

Het debat over hoe je de voordelen van socialisme en liberalisme was erg interessant. Ik heb in ieder geval weer nieuw leesvoer, over het basisinkomen.

Bij het feest verwonderden de andere ouwe lullen (Selçuk) en ik ons over de muziek, die vooral uit onze jeugd kwam. Een groepje is nog lang doorgegaan in het hostel, maar met wat collega-kandidaten gingen we vlot op 1 oor. Resultaat: redelijk fris weer op, ondanks de herrie van een groep kinderen vanaf veel te vroeg.

Later meer.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in DWARS, Persoonlijk, Politiek met de tags , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.