PvdA is tegen uitvoering Open Standaarden en Open Source

Livre – Open, Vrij en Duurzaam – Kamermeerderheid is tegen uitvoering van motie-Aptroot

Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft vanmiddag tegen de motie-Aptroot gestemd. Het VVD-Kamerlid Charlie Aptroot diende vorige week donderdag, mede namens Kees Vendrik (GroenLinks), een motie in waarin hij de ‘regering verzocht ervoor te zorgen dat zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk op 1 januari 2009, alle door de publieke en semi-publieke sector gebruikte software aan open standaarden voldoet en dus alle e-overheidsvoorzieningen (zoals elektronische formulieren) gebaseerd zijn op open standaarden’. De motie kreeg alleen steun van de VVD, GroenLinks, SP, D66, PVV en PvdD.

Nu is het maar afwachten waar de staatssecretaris mee komt. Teleurstellend is het wel. In de Tweede Kamercommissie hierover was de PvdA bij monde van Martijn van Dam nog voorstander. In plaats van een heldere doelstelling waarbij minder ruimte is voor uitstelgedrag zal er wel een vager en minder ambitieus doel komen.

Wat positief is, is de breedte van de voorstanders van de motie. Een onderwerp als dit is zo belangrijk, dat het dwars door de partijen heen loopt. Van links tot rechts is men het eens. De steun van de VVD bevestigt dat we het hier hebben over een onderwerp wat ook voor onze eigen economie belangrijk is. Dat CDA en PvdA hier niet achter durven te staan is uitermate teleurstellend.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Computers, Politiek met de tags , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.