Go Toine!

Toine op z'n bestOok al via Linda gespot: GroenLinkser en DWARSer Toine van de Ven is genomineerd voor “Jong Raadslid van het Jaar“, georganiseerd door de VNG.

Toine is penningmeester van DWARS, (en houder van de titel “gezelligste bestuurslid” aldaar), en is raadslid namens Vught Samen Anders, een samenwerking van GroenLinks met de PvdA. Je wordt niet zomaar genomineerd: “Het jonge raadslid moet, zichtbaar, benaderbaar, origineel en succesvol zijn”. Dat is Toine, want hij blogt en hyvet. Zichtbaar aanwezig dus.

Ben benieuwd of hij verder komt, na bij de 12 genomineerden te zitten (van de 40 – er zijn wel meer leuke jonge raadsleden, toch?). Daar zit ook Mohammed Mohandis uit Gouda bij, maar ik steun natuurlijk mijn partijgenoot 🙂

De verkiezing heeft trouwens (buiten het raadscircuit) niet zoveel aandacht gekregen. En dat is jammer. Hoewel de raad voor het merendeel uit oudere mannen & vrouwen bestaat, is het raadswerk juist ook erg geschikt voor jongeren. Het is goed te doen naast een opleiding, kan daar ook veel aan toevoegen, het is sowieso leerzaam, het is erg leuk, en jongere raadsleden hebben meestal wel hun eigen, frisse inbreng. Moet je je bij voorkeur aansluiten bij een kleinere partij, dan mag je namelijk meer doen. In Gouda zijn er 4 raadsleden die qua leeftijd in aanmerking komen voor Jong Raadslid (Laura Weger, Hans-Daniël van Alphen, Mohammed en ik), dus op zich genoeg materiaal. De komende jaren kunnen we in Gouda dus nog vaak genoeg laten zien hoe leuk en belangrijk het raadswerk voor jongeren is.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in DWARS, GroenLinks met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

3 reacties op Go Toine!

 1. Frans van Wees schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

  Go Toine, waarom niet Go Michel ?

  Wij hebben toch een publicitair heel actief raadslid in Gouda. Hij staat in de GroenLinks Top 10 van de bloggers.
  Het op één na (tja die PvdA-er) jongste raadslid in Gouda, die de initiafnemer was van Planeet GroenLinks. Zie het redactionele stuk van Jos van der Lans in ons landelijk magazine.
  Trouwens wat heeft “onze” Michel niet verder aan de weg getimmerd in het Goudse en daarbuiten in het Groene Hart.
  Daarom zeg ik GO MICHEL !

 2. Michel schreef:
  Gebruikt Firefox 2.0.0.3 op Ubuntu

  Dan had je me moeten nomineren, Frans :p

  (je mocht niet genomineerd worden door je eigen fractiegenoten of eigen wethouder).

  Misschien ben ik niet zichtbaar genoeg? 😉

 3. Christian schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows XP

  Go Christian in 2010??

Reacties zijn gesloten.