Online Communities Map

Strange Maps is een geweldig leuk weblog om te volgen als je, zoals ik, een afwijking richting kaarten hebt. Dit keer staat er een Online Communities Map (Not For Navigation):

The geography is not as random as one could assume at first glance. Area and position are significant. Thus, each community’s geographic area represents its estimated size, and the ‘compass-shaped island’ gives clues as to what each quarter signifies: * North are more ‘practical’ communities,
* South is for the ‘intellectuals’.
* West lie the communities with a ‘real life’ connection,
* East those with a focus on the web itself.

Ook Nederland komt er af en toe in voor, met een blog over Limburg, en over hoe Nederland eruit had kunnen zien als de claims na WOII waren gehonoreerd. Zowel kaarten van bestaande gebieden, thematische kaarten als fantasiekaarten komen langs. Heel leuk om te zien hoe veelzijdig kaarten in zijn te zetten om informatie weer te geven.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Geografie, Persoonlijk met de tags . Bookmark de permalink.

1 Response to Online Communities Map

  1. CB te G schreef:
    Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows NT

    Bedankt voor die link naar Strange Maps… heb ik van genoten

Reacties zijn gesloten.