Make love, not war!

Een geslaagde actie vanavond samen met de Jonge Socialisten. Samen met collega-jongere en -raadslid Mohammed Mohandis voerden we actie voor veilige sex en condooms. Het stadhuis werd ondergeplakt als statement: de gemeente moet haar rol op gebied van gezondheid en preventie oppakken om veilige sex mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door condoomautomaten in scholen en cafés.

Me & MoDe gemiddelde leeftijd waarop jongeren voor het eerst sex hebben ligt in Midden-Holland iets lager dan het landelijk gemiddelde: 16,3. Ook iets lager dan gemiddeld: het condoomgebruik bij de eerste keer ligt een paar procent lager (rond de 70%) dan landelijk. Er is dus nog een wereld te winnen. Zeker als je ziet dat zelf op een debatavond over veilige sex het aantal mensen dat een condoom bij zich heeft op één hand (met vuurwerkschade) te tellen valt. Er werd nog wat met verantwoordelijkheden geschoven (de GGD moet het doen! het Rijk moet het doen! de gemeente moet het doen!), wat aangeeft dat het de verantwoordelijkheid voor ons allemaal is om dit onderwerp bespreekbaar te maken, te zorgen voor goede voorlichting, en te zorgen voor kennis en condooms. Een goede start is er al met Sense (centrum voor seksuele gezondheid). Jammer is het wel dat we daar pas op deze avond over hoorden, je vraagt je dan af in hoeverre jongeren op de hoogte zijn van deze informatieve website.

De behoefte onder jongeren is er dus zeker. Nu is het aan ons in de politiek om hier een vervolg aan te geven.

Zie ook: Linkse Lente, RTV West (ook op teletekst), Nieuws.nl en Studio Brussel .

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in DWARS, GroenLinks, Politiek met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

3 reacties op Make love, not war!

 1. CB te G schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

  Misschien een leuke combinatie slogan met de stichting marketing Gouda… Rubber rules ofzo…
  “Gouda gebruikt ze”
  “Gouda heeft ze op zak”
  “Tegen de overbevolking in Gouda”
  “iedereen een condoom… westergouwe niet meer nodig?”

  Michel… we hebben het toch wel over biologisch afbreekbare condooms he?

 2. Michel schreef:
  Gebruikt Firefox 2.0.0.4 op Ubuntu

  Volledig biologisch afbreekbaar, zodra ze in contact komen met menselijk vocht smelten ze 😉

  Ik zoek trouwens een link tussen kaas en condooms, maar laat dit liever over aan de fantasie van de lezer 🙂

 3. Pingback: 2007 en verder at Publiekelijk tijdverdrijf

Reacties zijn gesloten.