Gouwepas

In het AD las ik dat Waddinxveen niet langer wil wachten:

Waddinxveen wacht niet op de kortingspas van Gouda. Het Gouwedorp wil volgend jaar aanhaken bij de Rotterdampas, maar dan aangepast voor Waddinxveners.

En terecht. Al jaren pleit GroenLinks voor een gratis kortingspas voor minima en vrijwilligers, die te koop is voor de rest van Gouda. De onderhandelingen met ondernemers verlopen traag, en je krijgt ook niet echt het idee dat een Gouwepas hoog op de prioriteitenlijst staat. Eigenlijk een schandaal, want het is een praktisch middel om mensen te helpen die het minder breed hebben. En dat zonder dat je gestigmatiseerd wordt als arm, want iedereen kan zo’n pas kopen.

Misschien dat dit een signaal is waardoor de gemeente wat meer werk gaat maken van een Gouwepas. De discussie over een nieuw armoedebeleid gaat in oktober starten, onder mijn voorzitterschap. Hopelijk gebruiken de fracties dat moment om een concreet invoermoment van de Gouwepas af te dwingen.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Andere partijen, Gouda, GroenLinks, Politiek met de tags . Bookmark de permalink.