Dirk wint

Goede kans dat deze winnaar nu eindelijk ook eens mijn website bekijkt. In de informele poll die de afgelopen weken heeft gelopen is Dirk Barth (CDA) als winnaar uit de bus gekomen. Hij mag zich het Leukse Raadslid van een Collegepartij noemen. Een titel die overigens mede is voortgekomen uit het feit dat ik maar 20 opties in een peiling kwijt kan, waardoor een verkiezing tot Leukste Raadslid niet mogelijk was. U kunt nog stemmen voor het leukste oppositieraadslid. Ook deze peiling lijkt populair te zijn bij de SGP-achterban, hoewel ik het Fred wel zou gunnen. Wel is het verontrustend om als jonge linkse anarchist door het EO-filter te komen…

Dirk Barth
Een gelukkige Dirk Barth straalt in de camera na het vernemen van de uitslag

Over de winnaar
Dirk is een minuut eerder dan ik geïnstalleerd als raadslid (de eed gaat voor de belofte), dus ik zou hem een generatiegenoot kunnen noemen. Hij heeft al menig Quote Van De Avond gescoord. In een vergadering werd hij door de voorzitter gemaand meer in de microfoon te praten omdat niemand hem verstond, waarop hij de gevleugelde woorden sprak “ach, wat ik zei is toch niet interessant”. Tijdens de eerste termijn van de algemene beschouwingen zat hij met een briefje waarop stond “life is a sexually transmitted disease”, en de tweede termijn kwam “voor zover ik het begrijp ziet het er niet slecht uit”.

Ik kan dan af en toe scherp uit de hoek komen over mijn collega-raadsleden, maar Dirk heb ik nog niet kunnen betrappen op iets dat de moeite van het zeuren waard maakt. Nou ja, ga niet tellen hoe vaak hij “ehh” zegt.

Suggesties voor een leuke prijs zijn welkom. Ook van Dirk zelf.

De einduitslag:

 1. Dirk Barth (CDA) (33%)
 2. Mohammed Mohandis (PvdA) (21%)
 3. Hilde Niezen (GL) (15%)

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Andere partijen, Gemeenteraad, Gouda, Politiek met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Dirk wint

 1. Dirk Barth schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows Vista

  Beste Michel,

  Zoals je al vermoedde, heb ik voor het eerst je site bezocht. De Goudse coalitie telt 21 raadsleden. Uit je gelukwens maak ik op dat mijn verkiezing vooral te danken is aan de omstandigheid dat je slechts 20 namen kwijt kon in je peiling. Dat betekent dat jij de ontbrekende nummer 21 een goede kans op de overwinning had gegeven, als hij/zij op de lijst had gestaan. Aannemende dat je bekende bescheidenheid je ervan weerhoudt jezelf als leukste coalitieraadslid te presenteren, ben ik nieuwsgierig te weten wie achter nummer 21 schuil gaat.

  Met vriendelijke groet, Dirk Barth.

 2. Michel schreef:
  Gebruikt Firefox 2.0.0.10 op Windows Vista

  Ha Dirk,

  Dat maximum voor 20 zorgt er vooral voor dat je niet (direct) tot Leukste Raadslid bent gekozen.

  Het missende raadslid was ikzelf, om 2 redenen: ten eerste omdat het niet eerlijk is om mezelf op mijn eigen weblog verkiesbaar te stellen, en ten tweede omdat het verschrikkelijk zou zijn als ik op mijn eigen weblog niet zou winnen 😉

Reacties zijn gesloten.