Hap, hap, hap

Als een fototentoonstelling wordt gehouden, en er is niemand om beledigd te zijn, is er dan wel een fototentoonstelling te zien?

Sooreh HeraWie zou van Sooreh Hera gehoord hebben als de pers niet massaal op de weigering van het Haagse gemeentemuseum was gesprongen? Bijna niemand. En dan waren al die mensen niet beledigd geweest. Terwijl de tentoonstelling er gewoon was geweest.

Moslimorganisaties laten zich makkelijk voor het karretje van Geert Wilders & co spannen. Met elke reactie kunnen zij weer zeggen: zie je wel, een vijfde kolonne van imams probeert ons land om zeep te helpen. Wat bereik je dan? Je wordt weer weggezet als een stel achterlijke figuren die niet willen integreren. Met alle berichten daarover voorzien van die foto’s waar je je nou net zo over opwindt.

Daarom zal het ook niet ophouden. Niets is namelijk leuker om iemand te plagen die elke keer weer hapt. Dat is namelijk de bedoeling: een reactie uitlokken. Komt er geen reactie, dan is de lol er ook snel van af. Dan ga je op zoek naar iemand anders om te plagen, iemand die wel hapt. Voorlopig hoeven de Verwildersten geen ander slachtoffer te zoeken. En zullen we nog wel wat fototentoonstellingen blijven zien.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Gouda, Politiek met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

1 Response to Hap, hap, hap

  1. David Rietveld schreef:
    Gebruikt Firefox 2.0.0.11 op Windows XP

    Dat vind ik nou een beetje een omkering. Moslims/Marokkanen moeten zich maar laten provoceren door iemand die daar electoraal gewin bij heeft? Wilders heeft ondertussen voorgesteld mensen op grond van religie de toegang te weigeren, om bewindslieden niet te benoemen omdat ze moslim zijn, gericht te schieten op Marokkanen, en nog veel en veel meer. Hij – en zijn 8 kornuiten – grijpen letterlijk alles aan om de islam, islamieten, moslims en/of Marokkanen de oren te wassen.

    De vijfde colonne, dat is Wilders c.s. Die zitten al met 9 zetels in de Kamer, terwijl de groepen die ze bestrijden altijd wel gewoon op democratische partijen heeft gestemd.

Reacties zijn gesloten.