Leukse raadsleden van 2007 ontvangen prijs

Dirk Barth (CDA) en Fred de Wit (SGP) zijn gekozen tot de leukste raadsleden van 2007 op Publiekelijk Tijdverdrijf, het politiekpersoonlijke weblog van Michel Klijmij. Barth mag zijn prijs in ontvangst nemen als winnaar in de categorie “coalitie”, de Wit namens de oppositie. De prijzen zullen na de raadsvergadering van 12 december worden uitgereikt.

Fred de Wit, winnaar categorie OppositieDirk Barth, winnaar categorie Coalitie

De afgelopen weken konden bezoekers van het weblog van Michel Klijmij stemmen op hun favoriete raadslid. Zelf was Klijmij niet verkiesbaar, “omdat ik niet wil verliezen op mijn eigen weblog”. De verkiezingen waren spannend: Fred de Wit behield een minieme voorsprong op VVD-raadslid Janneke van Reeuwijk en D66-er Harry van den Haak. Bij de collegepartijen was het verschil groter, en liet Barth de raadsleden Mohandis (PvdA) en Niezen (GL) ver achter zich. Opvallend: op de Wit na waren het vooral nieuwe raadsleden die goed scoorden.

De ludieke actie heeft wel een serieuze ondertoon. “Er moet absoluut meer aandacht komen voor de lokale politiek” vindt Klijmij. “Eigenlijk hoop ik dat dit initiatief volgend jaar wordt opgepikt door de media.”. Niet alleen zijn raadsleden onbekend bij het grote publiek, ook komt er te weinig naar buiten over wat er wordt besloten door de raad – het hoogste bestuursorgaan van de stad. “Kom je met een leuk idee over een informatiebord over het kappen van bomen, dan sta je in de krant. Maar over de context, de plannen die erachter zitten, de grote lijnen, daarover zie je niets terug in de krant.”

Raadsleden hebben hier zelf ook een taak in, bijvoorbeeld door via internet verslag te doen van hun kijk op de politiek. Werkbezoeken zijn enorm nuttig, maar dat zien maar weinig mensen. Via de media en via je eigen website kan je veel meer kwijt over je standpunten. Raadsleden moeten hier meer gebruik van maken. Dan maken ze ook meer kans om volgend jaar een leuke prijs te winnen.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Andere partijen, Gemeenteraad, Gouda, Politiek met de tags , , . Bookmark de permalink.

3 Responses to Leukse raadsleden van 2007 ontvangen prijs

 1. linda schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

  Wanneer kunnen we de verkiezing van ‘Leukste GroenLinks-raadslid’ verwachten…???

 2. Michel schreef:
  Gebruikt Firefox 2.0.0.11 op GNU/Linux

  [quote comment=””]Wanneer kunnen we de verkiezing van ‘Leukste GroenLinks-raadslid’ verwachten…???[/quote]

  Als je ziet hoe sommigen reageerden op het PlaneetSterrenSysteem(tm) weet ik niet of dat een succes zal worden 😉

 3. Pingback: Wie wordt de leukste? | Publiekelijk tijdverdrijf

Reacties zijn gesloten.