Obama of Edwards? Of toch Clinton?

StemWijzer USA

Na het Kieskompas heb ik nu ook de EénVandaag Stemwijzer gedaan. Die is iets simpeler van opzet: 25 stellingen waar je voor of tegen bent. Of het iets andere resultaat daardoor te verklaren is weet ik niet, maar ik kom nu in elk geval uit op John Edwards. Dat kan ook komen doordat ik de economische thema’s zwaarder heb laten wegen, want Edwards presenteert zich bij uitstek als iemand van de middenklasse en de vakbonden.

Opvallende tweede is Hillary Clinton. In de stemwijzer viel zij buiten mijn cirkel, waar Obama het dichtste bij mij zat. Die is nu “maar” derde.

In de laatste voorverkiezingen in New Hampshire scoorde Edwards erg laag, en stevenen de democraten af op een strijd tussen Obama en Clinton. Mijn sympathie blijft toch meer bij Obama liggen dan bij Clinton. Dat is vooral op basis van uiterlijk vertoon en imago, geef ik gelijk toe. Maar daar gaat het toch om bij deze verkiezingen?

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Persoonlijk met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Een reactie op Obama of Edwards? Of toch Clinton?

  1. linda schreef:
    Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

    Ik had precies dezelfde uitkomst en kwam bij het kompas ook op Obama uit. Misschien omdat in deze stemwijzer opvallend vaak ‘weet niet’ wordt ingevuld bij Obama?

Reacties zijn gesloten.