Wie is de Mol (3)

Nou, ik kan weer met collega Kj gaan praten aan de koffietafel over de mol. En natuurlijk partijgenote Carla’s weblog bijhouden. Want het wordt er niet duidelijker op.

Georgina is eruit. Logisch. Ze gedroeg zich niet bijster slim, dus terecht eruit. Maar ja, Georgina had ik al min of meer afgeschreven. Blijven al die mannen over, die de mol zouden kunnen zijn…

En je zoekt natuurlijk ook naar hints. Hoe duidelijk kan een hint zijn?

Edo is de Mol

Maar ja, Edo deed ook zijn best bij de maïsveldopdracht. Dus maar even alles op een rij:

De topitos. Wat moet je daarmee als mol? Het gaat niet om geld, en volledig om eigenbelang. Acties zijn dus niet in te schatten.

De opdracht maak een zin. Edo, Patrick en Joris doen dwars. Coen klinkt zich direct aan Regina vast – handig, want dan kan de zin niet meer gemaakt worden. Moest Coen als eerste, als de mol?

De opdracht in het maïsveld. Edo en Joris kiezen snel voor de uitkijkpost. Een goede positie om te mollen. Door hun strategie gaat veel geld verloren – ze houden iedereen bij elkaar, in plaats van te spreiden (moeilijker om op te jagen). De andere strategische plek om te mollen is bij de geldophalers – je simpelweg laten vangen met veel geld is heerlijk, en de schuld schuif je af op de uitkijkpost. Precies wat Coen doet. Patrick is ook niet efficiënt bezig: langzaam, neemt weinig geld mee. Hij haalt wel de finish, en ik moet zeggen: mede dankzij Edo’s inzet. Coen leek wel erg zijn best te doen.

Eigenlijk weet ik het dus niet meer. De mol manipuleert dit jaar meer dan actief zelf dingen laten mislukken, zo lijkt het. Ik zet Patrick maar even op 1, vanaf de derde plek van vorige week.

  1. Patrick (+)
  2. Joris (-)
  3. Edo (-)
  4. Coen

Of is de mol nog subtieler bezig, en is het Dennis?

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Persoonlijk met de tags , , . Bookmark de permalink.