BKK

Leuk nieuwtje dat ik uit het weekbericht oppikte. Mijn school sluit zich aan bij de BKK-scholen van het LAKS. Niet zo verwonderlijk, en ook niet zo lastig. Ophokuren hadden we al niet namelijk. De school is wel hard bezig met kwalitatief goed onderwijs, het zoeken van samenwerking met universiteiten, het bieden van extra’s voor de betere leerlingen. Zaken die belangrijker zijn dan de vraag of leerlingen wel 1040 uur in de bankjes zitten. Die domme redenering van de staatssecretaris en een meerderheid van de Tweede Kamer laat zien dat ze van onderwijs weinig kaas hebben gegeten.

Net als Jasper ben ik dus niet verbaasd over de schooltypes die tot nu toe BKK-scholen zijn. Het is te absurd voor woorden dat scholen die al jaren goed onderwijs geven, zelfs excellent zijn, worden beboet vanwege de redenering “weinig uren = slecht onderwijs”. Reken maar even mee met Tom hoe makkelijk je onder de 1040 zakt.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Onderwijs met de tags , . Bookmark de permalink.