Wie is de Mol (5)

Joris is de Mol

Het wordt nu wel duidelijk. Joris moet haast wel de mol zijn. Om te beginnen zet hij zichzelf in de achtbaan in een sleutelpositie. Of het invloed had dat hij zei alleen de antwoorden door te geven of niet is lastig; je kan dan sneller informatie doorgeven, maar je mist ook informatie waarmee je antwoorden kan uitsluiten. In ieder geval gebruikte hij zijn positie om de volgende opdracht fout te doen, zogenaamd om als mol verdacht te blijven. Terwijl de pot ook gespekt moet worden, het belang dat je als kandidaat hebt. Wat deze opdracht betreft is Joris duidelijk de mol.

In het laatste deel wordt het onoverzichtelijker. Eigenlijk lijkt iedereen wel z’n best te doen, ook al gaat dat bij Dunya en Patrick wel erg ineffectief. Alleen zijn die beiden wel uit mijn vizier als mollen, net als Regina (ondanks de 1000 euro kostende vrijstelling). Edo en Dennis deden het best aardig en haalden de vrijstelling bij Regina vandaan. Daarbij was Dennis wel een stuk harder aan het werk dan Edo, zo leek het. En wie zat wéér op de sleutelpositie? Joris. Maar hij leek niet te mollen. Misschien wel om de vrijstelling bij zichzelf te krijgen, en zich zo minder verdacht te maken. Want dat zou ook wel een briljante zet zijn.

Ik ga dus niet mee met het WidM-blog, sterker nog: ik haal Dennis uit mijn verdachtenlijstje. Het gaat voor mij tussen Joris en Edo, iets waarvan ik Tom ook al heb overtuigd. Opvallend in de uitzending: daarin werd vooral Patrick verdacht. Eén klein puntje: kan de mol een rood scherm krijgen?

  1. Joris
  2. Edo

Wie zal er dan winnen? Regina is niet zeker van zichzelf. Dunya maakt wel kans, Patrick zou ook wel eens als winnaar uit de bus kunnen komen. Dennis of Regina gaat afvallen volgende week. (ook al is de maanhint eigenlijk wel een te mooie om toeval te zijn…)

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Persoonlijk met de tags , , . Bookmark de permalink.