Weekend Deze Nog (41)

Het was 1988.

Natuurlijk, het jaar dat “we” Europees Kampioen werden, er Olympische Spelen in Calgary waren, de Lockerbie-ramp plaatsvond. Het was ook het jaar van het album Surfer Rosa van de band The Pixies. Deze band werd nooit echt groot, hoewel ze in Nederland redelijk bekend waren. Hun belangrijkste wapenfeit is echter niet direct iets van henzelf. Het album Surfer Rosa was een inspiratiebron voor Kurt Cobain, die met het Pixies-achtige geluid van Smells like Teen Spirit een enorme hit zou gaan scoren. Het typische geluid van de Pixies, met dynamiek door afwisseling van hard en zacht, vormde de basis van de boom aan rockmuziek begin jaren ’90. Toen de band al uit elkaar was.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen met de tags , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Weekend Deze Nog (41)

  1. Gerard schreef:
    Gebruikt Firefox 2.0.0.12 op Windows XP

    Heerlijk, weer even een half uurtje Pixies. Dat was lang terug. Dank je.

  2. CB te G schreef:
    Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows NT

    Mmmm, het is nog immer 1988

Reacties zijn gesloten.