Niet vergeten: Doneren aan Alzheimer – Match it for Pratchett

Terry PratchettEnkele maanden geleden werd het nieuws bekend dat Terry Pratchett, een van de bestverkopende schrijvers van Engeland en een van mijn persoonlijke favorieten, een beginnende vorm van Alzheimer heeft. Op zich nog niks aan de hand, de symptomen zijn nu nog zeer beperkt, maar het toekomstbeeld voor Pratchett is wel iets somberder. Een relativerend “uiteindelijk gaan we allemaal dood” kan daar niets aan doen.

Nu er weer volop bejaardosaurussen door het TV-beeld lopen vanwege boekenweek, “Hersenschimmen” Bernlef voorop, is het een mooi moment om nog eens te wijzen op het belang van onderzoek naar Alzheimer. Er is nu bitter weinig wat eraan gedaan kan worden. Ik zeg dit ook uit eigenbelang, het zit in de familie, dus wie weet wat een donatie nog voor goeds kan doen.

Na de diagnose heeft Terry Pratchett een donatie van een £500.000 gedaan aan de Alzheimer Research Trust. Door fans is de actie “Match it for Pratchett” opgestart, met als doel om de fans allemaal bij elkaar ook zo’n bedrag bij elkaar te laten sprokkelen. De eerste £30.000 zijn al bij elkaar. Kunnen we in Nederland dat initiatief niet overnemen? Helaas schiet me geen leuk klinkende domeinnaam te binnen, maar doneren kan je ook gewoon hier.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Persoonlijk met de tags , , , . Bookmark de permalink.