Flutna

AD.nl – Groene Hart – Fitna leeft nauwelijks in Oosterwei

GOUDA – De film Fitna van Geert Wilders is zeker niet het gesprek van de dag in Oosterwei. Islamitische buurtbewoners hebben wel fragmentjes gezien, maar daaruit vooral geconcludeerd dat het eigenlijk niet veel voorstelt.

Geert WildersIk zal er verder niet veel woorden aan vuil maken, want het is een flutfilm. Gekopiëerd en geplakt, anekdotisch. Als het allemaal zo erg is, waarom hebben mijn buren mij dan niet al lang geleden met pek en veren de wijk uitgezet?

Dat er een probleem is met fundamentalistische terroristen, dat was al lang bekend. Dat er mensen rondlopen met rare ideeën, was ook al bekend. Dat is niet exclusief voorbehouden aan moslims, er zijn genoeg christelijke, joodse en ongelovige gekken. De getoonde beelden zeggen vooral ook veel over het leven in Arabische landen: het gaat niet zozeer om het geloof, maar om politieke spelletjes van de dictators die daar zitten, en bij de Palestijnen om de frustratie van de bezetting en constante vernedering. Geloof wordt daarbij gehaald, maar is niet de drijfveer achter geweld.

Het ergste is dat Wilders geen oplossing biedt. Hij scheert alle moslims over één kam, en daardoor zal zijn film – als die al effect heeft – er niet voor zorgen dat er minder fundamentalisten komen. Door alle moslims te betrekken bij de fundamentalisten geef je maar één signaal: je hoort er niet bij, en je zal er nooit bijhoren. Met die boodschap draagt Wilders bij aan een toenemende haat in de samenleving.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Persoonlijk, Politiek met de tags , , , . Bookmark de permalink.