Kleren maken de man

In pak, at your serviceOnherkenbaar was ik, afgelopen woensdag bij de voorbereidende raadsvergadering. CU-collega Krins maakte bij mijn binnenkomst al gelijk de mooiste opmerking van de avond:  “Je komt ook óf in pyjama, óf in pak!”. Hij had gelijk. Vlak daarna keek de wethouder even over mij heen, zoekend naar de opvallend gewone kleren.

Het is nog steeds zo dat iemand in pak wordt gezien als betrouwbaarder. Ik ben geen pakkendrager, maar op het moment dat ik de voorzittershamer voor armoedebeleid mag hanteren grijp ik er toch maar op terug. Niet omdat ik vind dat dat er meer representatief uitziet dan mijn dagelijkse kloffie, het is alleen maar dress to impress. Volgens mij helpt het ook wel, ook al heb ik niet het idee dat ik anders niet serieus genomen zou worden. Naar mijn Voorjaarsnota, afgestoken in 3/4 korte broek en sandalen, werd ook serieus geluisterd.

Het is ook een beetje spelen. Als mensen me in het net verwachten gewoon de fleece-trui aan. Is men ingesteld op de “pyjama”, dan verschijnt het pak, en desnoods de dubbele windsor erbij.

Komend weekend is het DWARS-congres. Kledingcode pyjama. Iedereen doet z’n best er correct alternatief-progressief uit te zien. Ik maar er dus maar eens een Dubbele-Windsors-ARe-uS-weekend van. Lekker anarchistisch, lekker dwars.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Persoonlijk, Politiek met de tags , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Kleren maken de man

 1. CB te G schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows XP

  Leuk stukje… Volgens mij zei een groot Gouwenaar ooit eens het volgende: “Sommige mannen kleden zich als heer en sommige mannen VERkleden zich als heer…” Tot welke categorie schaar jij jezelf.

 2. Michel schreef:
  Gebruikt Firefox 2.0.0.12 op GNU/Linux

  [quote comment=””]”Sommige mannen kleden zich als heer en sommige mannen VERkleden zich als heer…” Tot welke categorie schaar jij jezelf.[/quote]

  Volgens mij de laatste 🙂

Reacties zijn gesloten.