Verkiezingen

Het is maar dat je het weet: de VNG gaat weer een jong raadslid van het jaar kiezen. Vorig jaar was mijn Goudse collega Mohammed Mohandis (PvdA) het bijna geworden, en in de voorronde zat mijn partijgenoot Toine van de Ven. Omdat de nominaties altijd een soort incrowd-achtig geheel zijn (je moet de VNG in de gaten houden om te weten dat er genomineerd kan worden) gooi ik het hier maar out in the open.

De VNG, het Actieprogramma Lokaal Bestuur, Raadslid.NU, RaadsledenNieuws en Sdu Uitgevers organiseren voor de derde keer de verkiezing Jong Raadslid van het jaar. Misschien heeft u er via de media al van vernomen. De verkiezing richt zich op raadsleden met de leeftijd tot en met 35 jaar. Het jonge raadslid moet, zichtbaar, benaderbaar, origineel en succesvol zijn. Kandidaten kunnen zichzelf niet aanmelden maar uitsluitend door collega’s, burgers, vrienden et cetera worden voorgedragen via het bij deze mail bijgesloten aanmeldingsformulier. Dit aanmeldingsformulier is ook te vinden op www.vng.nl en www.actieprogramma.nl.

Uit alle aanmeldingen worden zo nodig met aanvullend onderzoek ca. 12 kandidaten geselecteerd. Deze selectie wordt voorgelegd aan een onafhankelijke jury, die is samengesteld uit ervaren volksvertegenwoordigers en bestuurders. De jury is veelzijdig samengesteld, zowel qua politieke kleur als qua functie. Op 14 mei worden de namen van de drie finalisten bekendgemaakt. Deze finalisten zijn te gast op het VNG-congres in Den Bosch waar de winnaar wordt uitgeroepen door de voorzitter van de jury. De aanmeldingsperiode loopt tot donderdag 17 april 2008.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Politiek met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

3 Responses to Verkiezingen

 1. David Rietveld schreef:
  Gebruikt Firefox 2.0.0.13 op Windows XP

  Betekent dit nou dat je meedoet, of hengel je naar een nominatie? 😉 Voor mij is dit het laatste jaar dat ik mee zou kunnen doen. Ik weet niet precies wat ik daar van moet denken.

  • Michel schreef:
   Gebruikt Epiphany 2.22 op GNU/Linux

   [quote comment=”34752″]Betekent dit nou dat je meedoet, of hengel je naar een nominatie? ;-)[/quote]

   Keihard hengelen natuurlijk 🙂

   [quote]Voor mij is dit het laatste jaar dat ik mee zou kunnen doen. Ik weet niet precies wat ik daar van moet denken.[/quote]

   Je wordt ouder David, geef het maar toe…

 2. Hilde Niezen schreef:
  Gebruikt Firefox 2.0.0.13 op Windows XP

  Ik heb het aanmeldingsformulier eens gedownload, maar ontdekte al snel dat de aanbevelingen in een Word-document moeten worden ingevuld. Hier zal je als rechtgeaard OSA (Open Standaarden Activist) toch onoverkomelijke problemen mee hebben.

Reacties zijn gesloten.