Weekend Deze Nog (48)

Het was 1995.

Het jaar van de tweede CD van Radiohead, het jaar van de grote omnummering – ineens waren we niet meer 01820-25631, maar verdween een 0 en kwam er een 5 bij. Het was het jaar dat we in Kroatië op vakantie gingen, terwijl de oorlog “even” verderop in Bosnië nog volop bezig was.

Maar 1995 was vooral een legendarisch voetbaljaar. Niet zozeer vanwege het Bosman-arrest, maar omdat Ajax toen alles won wat er te winnen viel. Eerst de finale van de Champion’s League, met het late doelpunt van Kluivert. Maar vooral de Wereldbeker, ergens ver weg in Japan dus op een onmogelijk tijdstip. De hele dag stond de school op z’n kop. Sommige docenten kwamen boos binnen, klagen over de TV. Anderen lagen voor de radio gekluisterd, en maanden ons direct tot stilte toen we binnenkwamen – penalties!

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen met de tags , , , . Bookmark de permalink.