Verboden t-shirt

Merken doen me niet zoveel. Kleren koop ik zo min mogelijk, zo goedkoop mogelijk, en gebruik ik zo lang mogelijk. De zin van het meer betalen voor een klein merkje ontgaat me. Merken boycotten is voor mij dus moeilijk.

Daarom doe ik mijn consumentenactie wat anders. De reden van deze actie is als volgt: een kunstenares ergert zich aan de constante aandacht voor nietszeggende types als Paris Hilton, met haar hondje en hippe tas. Zij tekent een Afrikaans kindje, met hondje en tas, om op t-shirts te verkopen, de opbrengsten gaan naar Darfur. Maar dat mag helemaal niet! De tas, bedoeld om in het algemeen op een designtas te lijken, zou het copyright van Louis Vuitton schenden. De kunstenares, Nadia Plesner, ontving dus een boze brief van het merk. Die ze, zoals het een webtweepuntnuller betaamt, op haar website plaatste.

Nu wil Louis Vuitton 5000 euro voor elke dag dat ze doorgaat haar tekening te verkopen, en 5000 euro voor elke dag dat hun brief op de website staat. Hopelijk hoeft Nadia Plesner niet te buigen voor de macht van dit soort grote bedrijven. En als steun, geïnspireerd op de oproep van Femke Halsema, hier de verboden tekening:

Ook Kathalijne Buitenweg, Saskia Terwel en Krispijn Beek steunen de actie.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in GroenLinks, Persoonlijk met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Een reactie op Verboden t-shirt

  1. Kimberley schreef:
    Gebruikt Firefox 2.0.0.14 op Mac OS

    Wanneer leren de bedrijven het? 😀

Reacties zijn gesloten.