Weekend Deze Nog (54)

Het was 2001.

Een jaartal dat nog lang herinnerd zal worden vanwege de aanslagen op 11 september. Ik zat toen in de nadagen van mijn Radio 1 tijd bij BNN, die waren begonnen in mei 2000. Als “BNN kid” was ik één van de 9 jongeren die als vrijwilliger aan het programma meewerkten, en ondertussen leerden radiomaken. Het is nog altijd één van de leukste dingen die ik ooit heb gedaan. Precies in de tijd dat BNN meer uitzendtijd krijgt en verhuist van een villa middenin Hilversum naar een nieuw kantoorpand. Als verslaggever maak je heel wat mee. De leukste items zijn de kleine dingen (dagje meelopen met een pop in een pretpark), maar voor de herkenbaarheid is het toch leuk om te kunnen zeggen dat ik met Pierre Wind heb gekookt en Erben Wennemars mijn jas leuk vond. Bij de eindopdracht (bij mij een reportage over casting voor GTST) was Jeroen Pauw de enige die doorhad dat ik niet zo’n soapfan was. Wouter Kurpershoek en Pia Dijkstra vonden me leuk.

Speciaal voor het EK een reportage over praatvoetbal. Leuke bijkomstigheid: het stukje waarin ik de robot bestuur werd gefilmd door RTL voor het nieuws, waardoor ik close-up op TV kwam als radiomaker.

[audio:http://www.xs4all.nl/~makvdl/audio/Praatvoetbal.mp3]

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen met de tags , , . Bookmark de permalink.