MaandagMiddagMuziek

Zondag langs horen komen op BBC’s Radio One: Mark Ronson met een gezellige cover van Just van Radiohead. Nu ben ik al jaren fan van Radiohead (hoewel met een sterke voorkeur naar de albums uit de jaren ’90), maar zoals in de papieren Volkskrant stond opgetekend:

Met de schrille lach van Van de Camp nog in de oren laat Binnenskamers Kees Vendrik van GroenLinks uit een belangrijk debat oppiepen. We willen hem uithoren over de volkszanger die ze daar geadopteerd hebben.

Maar Kees kijkt blanco. ‘Radiohead vind ik goed. Te elitair zeker?’ Ook luistert hij graag naar het tweede pianoconcert van Rachmaninov. ‘Práchtig.’

Maar of je daar zetels mee wint?

Kijk & vergelijk:

Wat mij betreft is het origineel beter, met de heerlijk snerpende gitaren, maar de cover voegt leuke elementen toe waardoor die zeker de moeite waard is – en iets minder elitair. Zo mag er van mij wel gerecycled worden.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Persoonlijk met de tags , . Bookmark de permalink.