Wethouder geeft Open Source Stick kado aan raadsleden

Vorig jaar werd unaniem een motie over Open Standaarden en Open Source aangenomen door de gemeenteraad. Sindsdien staat wethouder Janssen te popelen om er mee aan de slag te gaan. Dat is moeilijk, want je verandert je ICT-infrastructuur niet zomaar.

Hij mocht woensdag van de burgemeester de vergadering afsluiten met een kado. In eerste instantie was ik nog wat sceptisch over wat er komen zou (ik moest na al die lange verhalen enorm naar de WC), maar al snel bleek dat het over Open Source ging. Wat bleek: alle raadsleden kregen een USB-stick met een selectie aan OSS (Firefox, Thunderbird, OpenOffice.org, Scribus en nog een paar). Om thuis eens mee te oefenen en er zo wat bekender mee te raken. Hoewel het mede was veroorzaakt door mijn motie werd het eerste exemplaar overhandigd aan viceraadsvoorzitter (raadsvicevoorzitter?) Roy Kraft van Ermel, “omdat Michel het toch allemaal al gebruikt”. Ik beloof bij deze dat ik alle raadsleden graag help bij installatie en gebruik.

Na de vergadering bij de borrel was het een mooie gelegenheid om gezellig door te nerden over Open Source Software, en al die leuke computerspelletjes van vroeger. Het is grappig om te constateren dat de smaken van CU-wethouder Janssen en mij niet eens zo gek ver uit elkaar liggen. Hij is ook echt enthousiast over OS/OSS, dus ik ga ervan uit dat hij in deze collegeperiode goede ontwikkelingen op gang zal gaan brengen. Hulde dus voor de wethouder, die er hiermee hopelijk in slaagt om het wantrouwen van sommige raadsleden tegen OS/OSS weg te nemen.

En ik stuur voortaan al mijn moties en amendementen in OpenDocument-formaat!

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Andere partijen, Computers, Gemeenteraad, Politiek met de tags , , , , . Bookmark de permalink.