Weekend Deze Nog (60)

Vandaag in het nieuws: het is bedroevend gesteld met het rekenonderwijs. De grote boosdoener zou het Realistisch Rekenen zijn. De staartdeling verdwijnt, en in plaats daarvan komen verhalende sommetjes. Het doel was juist om leerlingen beter te laten begrijpen wat ze doen. Blijkbaar werkt dat niet. Overigens merk ik ook nog niet zoveel van enorm cijferinzicht bij alle leerlingen: er zijn er die bij schaal-sommetjes gerust honderdduizenden kilometers invullen voor een afstand Amsterdam-London. Zonder denken overgeschreven van de rekenmachine. Nee, doe mij maar die goede oude staartdeling, dan komt je altijd goed uit!

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen met de tags , , , , . Bookmark de permalink.