Wil ik gaan staken…

Mijn vermoeden dat het niet bij deze acties zou blijven lijkt waarheid te worden:

Leraren in het voortgezet onderwijs leggen 19 november massaal het werk neer als er geen akkoord is bereikt.

Nu was ik er niet trots op dat ik afgelopen dinsdag niet heb gestaakt, maar me wel voorgenomen dat ik wel mee zou doen aan een vervolgactie. Dat zou dus de 19e kunnen worden.

Alleen… op woensdag sta ik niet voor de klas. Dat is mijn raadsdag. Ik zal trouw naar actiebijeenkomsten gaan, maar het enige dat ik uit staking kan doen is mijn lessen niet voorbereiden.

Hopelijk geven de werkgevers gewoon toe.

Overigens, gisteren een lollige column van Bert Wagendorp in de Volkskrant (helaas niet online beschikbar). Een paar quotes:

Toevallig maak ik de werkdruk in het onderwijs dagelijks van nabij mee – het lijkt wel of er elke avond een overbelaste minister binnenkomt met een loodgieterstas vol werkstukken en rapporten, maar het is een lerares Nederlands. Daar kan best 3 procent af, maar wat moet ik me daarbij voorstellen? Ik zou het niet weten.

Als bij ons op de krant de cao-onderhandelaar thuiskomt met -3 procent werkdruk, jonassen we hem trouwens zo het IJ in, die loser.

‘Niet doen! Ze wilden maar tot -2,5 procent gaan! Ik heb er -0,5 procent werkdruk extra uitgesleept door me keihard op te stellen en met stakingen te dreigen!’

Hoppa!

Van de komende acties zal in elk geval duidelijk gemaakt moeten worden waar het om gaat. Details als 3% werkdruk doen er dan niet toe. Het gaat om goed onderwijs tegen een redelijke beloning, zodat de kinderen goed onderwijs kunnen krijgen.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Onderwijs met de tags , , , , . Bookmark de permalink.