President of the SO

Als docent loop je soms tegen het probleem dat er allemaal interessante dingen in de wereld gebeuren, maar je in je les net met wat anders bezig bent. En dan kan Obama nog zo hot zijn, hij is geen hotspot in de geologische zin, dus dan kan je er weinig mee. Je wilt je leerlingen immers op het onderwerp focussen.

Maar ja, die verkiezingen, die vind ik ook erg leuk. En een aantal leerlingen was er ook mee bezig. Vandaar dat ik maar eens wat nieuws probeerde. Een bonus-SO over de verkiezingen. Gewoon toetsen wat voor kennis leerlingen hebben van Obama en McCain, en of ze dat kunnen combineren met aardrijkskundige vaardigheden als kaartinterpretatie. Misschien dat er wel 5 leerlingen zouden zijn die zo hun cijfer zouden willen ophogen.

Vandaag had ik de tweede lading. Afgelopen dinsdag waren er al 9, vandaag zelfs 10. Plus nog de leerlingen die ook nog een werkstuk hebben aangekondigd, of al hebben ingeleverd. Meer dan 20 kinderen die zich in hun vrije tijd op de verkiezingen hebben gestort, nu veel meer dan de gemiddelde Nederlander weten waar McCain en Obama voor staan, en op de eerstkomende verjaardag zo een gesprek over de verkiezingsdemografie kunnen beginnen.

Voor mij was het ook vrije tijd. Ook ik zat dinsdag en vandaag tot 5 uur, in plaats van half 3, op school. Maar op deze manier heb je wel eer aan je werk. Goed om te zien dat er leerlingen zijn die in hun kostbare vrije tijd de wereld om zich heen volgen, en goed om te zien dat

Nu zul je denken: zou ik dat ook kunnen? Probeer het maar, zou ik zeggen. SO presidentsverkiezingen. Je kan maximaal 29 punten scoren. Topscore tot nu toe: 26, dat komt voor een bovenbouwer neer op een 9.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Onderwijs. Bookmark de permalink.