Iedereen is links tijdens een crisis

Nee, die overheid, die moet zich nergens mee bemoeien. Zolang dat geld kost. Op het moment dat er geld te halen valt, mag de overheid zoveel ingrijpen in de markt als ze wil.

Stonden eerder deze week de bouwers al op de stoep (die mensen die de afgelopen jaren geld als water hebben verdiend!), nu komt die andere successector langs met het handje omhoog en de lip gepruild: Leaseplan, van al die lease-auto’s die elke dag de snelweg opvullen. In de VS staan de autofabrieken ook al op de stoep in Washington.

Ben ik nu ineens rechts als ik “ondernemersrisico” zeg? Jarenlang gaat het goed, dan spaar je voor als het een tijdje minder gaat. Bij de banken is er nog een reden om er geld in te steken: de gevolgen voor de consument zouden enorm zijn als het financiële stelsel instort. Dan steun je weliswaar wanbeleid, maar dat weegt niet op tegen de gevolgen. Die gevolgen zijn wel te overzien voor een Leaseplan of de projectontwikkelaars. Daar hoeft dus geen cent overheidssteun naartoe. Zeker als je bedenkt wat een moeite het bouwen de laatste jaren in onze gemeente heeft gekost vanwege de steeds maar stijgende bouwkosten. Waar is dat geld, heren?

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Politiek met de tags , , , , . Bookmark de permalink.