Geld & Grenzen

Hoe hard een grens is, is te zien aan de verdeling van koopkracht in Europa zoals onderzocht door GfK GeoMarketing. Ook het IJzeren Gordijn is met behulp van koopkracht redelijk haarfijn in beeld gebracht (alleen Oost-Duitsland is minder herkenbaar). Verder zijn er ook binnen landen duidelijke verschillen te zien. Interessant om die eens verder te bekijken. Gelukkig komt in januari het onderwerp Europa weer langs in klas 2.

Koopkrachtindex Europa 2008-2009

Koopkrachtindex Europa 2008-2009

[Via]

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Geografie met de tags , , . Bookmark de permalink.