Een boek!

Een boek!

Wim T. Schippers in de CPNB-reclame

In navolging van Wilfred, Jan, Christian en Arnoud pak ik ook het dichtstbijzijnde boek. Dat vergde enig inschatwerk, want vanaf de bank liggen de dichtstbijzijnde boeken in de kast. En welke is dan het dichtste bij? Op ooghoogte was dat Mannen voor Vrouwen. De vijfde zin op pagina 56 is eigenlijk niet zo spannend:

Volgt nu een door mijzelf meegemaakt, niet van tevoren door betrokkenen gerepeteerd maar spontaan geïmproviseerd spelmoment, tijdens een scheikundeles in de vierde klas van het gymnasium.

De eerste zin op de pagina is “Mannen op school willen maar één ding: alles kapotmaken!”. Het spelmoment gaat over een leerling die zit te praten, stil moet zijn, waarop de volgende leerling zegt “ja, wees eens stil”, die leerling moet ook stil zijn, en zo gaat de ketting rond. Geen onbekend trucje, en altijd handig als je als docent gelijk een stuk of 5 leerlingen richting claviger wilt sturen, bijvoorbeeld omdat het schoolplein weer eens aangeveegd moet worden, of er nog een kopiëerklusje ligt.

Het is een cursusboek, en het eindigt dan ook met een leermoment: Niet alle mannen op school zijn altijd in even hevige mate uit op het verspreiden van Gods woord.

De regels zijn simpel:

  • Neem het dichtstbijzijnde boek, nu meteen
  • Ga naar pagina 56
  • Vind de vijfde zin
  • Citeer die zin op je blog
  • Kopieer deze instructies onderaan de post
  • Zoek niet naar een goed boek, mooi boek, maar pak het dichtstbijzijnde

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Persoonlijk met de tags , , , . Bookmark de permalink.