Aanrijding in Moscou

Gisteravond lichtjes rochelend naar Aanrijding in Moscou in het filmhuis geweest. Een film die niets met Rusland te maken heeft, maar met de wijk Moscou in Gent. Het lijkt een standaard “vrouw rijdt vrachtwagenchauffeur aan, wordt verliefd, happy end”-film, maar is dat totaal niet. Aan de ene kant door het heerlijke platte Gents uit de film (leve ondertiteling!), aan de andere kant door het ingewikkelde leven van hoofdpersoon Matty. Een man die het huis uit is voor een jongere vrouw, 3 kinderen om op te voeden (een puber, een die denkt dat ze pubert en een die maar niet begint te puberen), en dus de camionneur Johnny die haar leven in rijdt. Hoogtepunt is het avondeten waarbij zowel haar man als Johnny mee-eten, en de nieuwe vlam van de oudste dochter ook nog langskomt.

Een aanrader!

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Persoonlijk met de tags , , , , . Bookmark de permalink.