Wie is de Mol? (1)

Wie is de Mol?

Wie is de Mol?

Nieuw seizoen, nieuwe kansen. Het jaar begint traditioneel met een nieuwe serie Wie is de Mol. En zoals elk jaar zal ik de komende weken op dit blog regelmatig de verkeerde persoon verdenken.

Wat lastiger dit jaar is dat er wel een hoop kandidaten bij zitten die ik niet of nauwelijks ken. Dat maakt het moeilijker om in te schatten of ze zich anders gedragen.

De eerste aflevering is sowieso altijd lastig, omdat je iedereen amper kent, en elke vergissing een molactie kan zijn. Maar een paar gedroegen zich net wat verdachter dan anderen.

Het meest bizarre was de mededeling dat er nog geen mol was. Dat lijkt me erg vreemd, omdat de mol altijd wordt voorbereid op het mol-zijn. Het lijkt dus eerder een afleidingsmanoevre. Of Dennis, die de mol niet wilde zijn, dus ook echt niet de mol is weet je dus niet zeker. Zijn actie leverde wel geld op voor de pot, dus dat zou dan niet zo’n handige molactie zijn. Ook een andere deelnemer zei “nee”, maar wie dat was werd niet duidelijk.

In de tweede opdracht has Sebastiaan de meest strategische positie – achter de schermen, een mooie plek om anderen op de verkeerde plek te zetten. Dat probeerde hij ook, dus hij zou de mol kunnen zijn. Jon van Eerd leek hard bezig, maar of het ook hielp is de vraag. Evenals Hans Schiffers. Ook mogelijke mollen dus.

In de derde opdracht moest onderhandeld worden over topito’s. Anniek en Froukje waren erg makkelijk, waardoor er geen geld uit de pot verdween en ze dus niet de mol zullen zijn. Dennis en Jon verspeelden wel geld. Viviënne geeft haar topito weg, dus is niet de mol. Paula en Rick komen er niet uit en zouden dus de mol kunnen zijn. Hans en Sebastiaan komen er niet aan te pas – dat zegt nog niets natuurlijk.

Aan het eind zijn de mogelijke mollen: Sebastiaan, Jon, Hans, Paula, en Rick. Zeker niet de mol zijn Viviënne, Anniek en Froukje. Dennis blijft een twijfelgeval.

Hopelijk volgende week meer duidelijkheid…

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Persoonlijk met de tags , , . Bookmark de permalink.

5 reacties op Wie is de Mol? (1)

 1. Michel Klijmij schreef:
  Gebruikt Unknown op Unknown O.S.

  New blog post: Wie is de Mol? (1) http://tinyurl.com/6vkh5p

 2. de mol schreef:
  Gebruikt Firefox 3.0.5 op Windows XP

  Als en ik herhaal ALS het waar is wat Dennis zegt dat hij gedaan heeft: namelijk een andere naam bij het mol bepalen invoeren dan kan het goed zijn dat hij de mol is zonder dat hij het weet.

  Dit ervanuitgaande dat de 4 mollen achter hem stekeblind waren. De software het zou pikken dat er 2 keer een zelfde naam ingevoerd kan worden en dat hij de waarheid spreekt…

  iets anders wat me opviel in aflevering 2 was het shirt van Hans waar met grote letters KILL en nog iets op te lezen was. Iemand killen is iemand mollen. En John zei dat hij nachtblind was. (dat is een mol ook)

  we wachten donderdag met spanning af.

  • Michel schreef:
   Gebruikt Firefox 3.0 op GNU/Linux

   Maar Jon heeft geld verdiend voor de pot. Dat doet de mol niet.

   En de mol zijn zonder het te weten, dat kan niet. Volgens mij was de mol ook al lang van tevoren bekend, en was dit onderdeel om verwarring te zaaien.

   • de mol schreef:
    Gebruikt Firefox 3.0.5 op Windows XP

    de mol heeft in het verleden vaak genoeg geld verdient omdat hij of zij weet dat het er weer uitgaat. denk aan de buddyrace met de veiling erna 😉

    en je kunt de mol ook niet zijn zonder het te weten. daarom geloof ik ook niet dat Dennis een andere naam in gevoerd heeft. ik kan me nm. niet voorstellen dat het systeem dat zou accepteren en dat de 4 ex-mollen die erachter stonden dat niet gezien zouden hebben 😀

 3. de mol schreef:
  Gebruikt Firefox 3.0.5 op Windows XP

  overigens vind ik het persoonlijk vrij voorbarig om nu al te roepen wie de mol NIET is :p maar zoals je zelf al zegt: je gaat het elke week verkeerd roepen. misschien ben je zelf de mol wel 😉

  en dan een persoonlijke noot: ik vind die schiffers een eikel hij mag eruit van mij. waar moet ik heen sms-en om te stemmen ? :p

Reacties zijn gesloten.