Wie is de Mol (3)

WidM aflevering 3

Totale verwarring. Dat is een beetje het gevoel na de derde aflevering van Wie is de Mol. Collega Tom was vorige week overtuigd van Anniek, en wees mij terecht op het nietszeggende van haar rode scherm. Weer een verdachte erbij dus. Zeker na deze week. Update: Yvon kreeg toch geen rood scherm. Het zou dus zeer flauw zijn als Anniek toch de mol was.

Richting het einde had ik Hans wel geëlimineerd als mol. Dat inzicht, de enige zekerheid van de uitzending, werd direct beloond. Hans eruit, dus ik had gelijk en schoot er niks mee op. Viviënne en Froukje doen braaf mee en zijn dus ook geen mollen. Jon van Eerd was degene die zijn team op tijd binnenloodste, en dus niet de mol.

Rick deed wat meer low-profile. Zijn molstatus zakt dus wat. Sebastiaan heeft continu van die kleine dingetjes die hem de mol kunnen maken, vermomd als onhandigheid en onnadenkendheid. Middenin een opdracht een plattegrond weggooien? Dat doe je gewoon niet. Dat lijkt dan weer heel erg op Dennis vorig jaar, en dat maakt hem weer minder verdacht. We zoeken immers niet de mol van vorig jaar.

Paula was in deze aflevering de klassieke mol. Telefoons die het niet deden, portofoons die kraakten – hoe mol wil je doen? Maar beide keren is Paula gekoppeld aan Anniek. Voor de makers een mooie gelegenheid om de aandacht van Anniek af te leiden…

Ik heb met Dennis wel een probleem. Hij komt op mij niet over als de mol. Maar op het wieisdemol.com forum staat wel een mooie theorie: bij de tweede opdracht was de zin “het geld is hier maar bij wie”. En Wie is de mol. De Wie was Dennis. Het zou wel een hele mooie zijn. Mooi genoeg om Dennis toch maar even op 1 te zetten als mol. In volgorde van waarschijnlijkheid:

 1. Dennis
 2. Sebastiaan
 3. Paula
 4. Anniek
 5. Rick

Nog een lang rijtje dus. Toch maar schriftelijke raadsvragen stellen?

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Persoonlijk met de tags , , . Bookmark de permalink.

1 Response to Wie is de Mol (3)

 1. Tom schreef:
  Gebruikt Firefox 3.0.5 op Windows XP

  Dennis is niet de mol.

  In de eerste minuut van het programma (aflevering 1) verdient hij geld voor de pot! En *niemand* weet dat.

  Verder speelt hij het spel fanatiek en verdient keer op keer geld voor de pot. Dat is toch geen Mol?

Reacties zijn gesloten.