Wie is de Mol (4)

Wie is de Mol?

Wie is de Mol?

En toen was Paula verdwenen. Dat is mooi, want haar vond ik wel erg verdacht. Die kan ik dus schrappen.

Verder ben ik niet zo heel veel opgeschoten met deze aflevering. Bij de opdracht om op te schrijven wie eruit zal gaan, zal de mol ook een gok moeten doen – wie er zeker in zal blijven. Anders zou het geld kunnen opleveren. Op basis daarvan vallen Rick, Sebastiaan en Froukje af, zij verdienden geld omdat Paula er inderdaad uitvloog.

De tweede opdracht is niet zo betrouwbaar, omdat die direct werd gevolgd door een opdracht waarbij veel geld verspeeld kon worden. Dat deel van de opdracht is daarom veel interessanter. Wel interessant om te merken dat Anniek niets heeft bijgedragen aan de pot. Bij het veilen is Dennis wel erg enthousiast om geld uit te geven. Zijn missie slaagt niet helemaal, maar hij probeerde het wel.

Het meest interessante is natuurlijk het gestolen geld aan het eind. Een klassieke mollenstreek waarvoor we wel even terug moeten gaan in de tijd. Heeft Sebastiaan zelf het geld kwijtgemaakt, of was het de mol? Dat zullen we waarschijnlijk pas in de laatste uitzending te weten komen.

Op basis hiervan schrap ik Rick en Paula. Mijn mollenlijst:

 1. Dennis
 2. Anniek
 3. Sebastiaan

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Persoonlijk met de tags , . Bookmark de permalink.

2 Responses to Wie is de Mol (4)

 1. Tom schreef:
  Gebruikt Firefox 3.0.5 op Windows XP

  Hey wat leuk dat we een andere top twee hebben!

  Dit was m.i. juist een duidelijke aflevering. De mol zit in het groepje dat geen tenten wil kopen (Paula, Anniek, Rick). Geen tenten kopen betekent daarna voor veel geld kleding terug kopen. Dat moet de mol strategie zijn.

  Anniek blijft mijn mol. Rick is de enige andere verdachten.

  Sebastiaan en Dennis verdienen veel te veel geld voor de pot. Ze zijn niet de mol.

  • Michel schreef:
   Gebruikt Firefox 3.0 op GNU/Linux

   Het zou inderdaad een goede strategie kunnen zijn, maar Rick vind ik iets té.

   Dennis was me iets te enthousiast met geld uitgeven. Aan de andere kant windt hij zich op waardoor hij weinig invloed heeft op het groepsproces. De hint in het theater lijkt me voorlopig wel nog te belangrijk.

   Wordt vervolgd! Volgende week vrijdag de kids lekker laten practicummen terwijl wij WidM bespreken. Kunnen we het smartboard mooi bij gebruiken (beelden stilzetten, aantekeningen maken, etc :))

Reacties zijn gesloten.