Wie is de Mol (5)

De wekelijkse analyseronde van Wie is de Mol kan weer beginnen. Ik heb het gevoel steeds dichterbij te komen, en kan steeds meer verdachten wegstrepen.

Eerst de opdrachten maar eens bekijken. Rondom het kasteel zijn Jon en Viviënne goed bezig. Ze lijken controle te hebben en loodsen de kandidaten redelijk goed door het veld. Dat dat niet altijd lukt is hen niet te verwijten. Geen mollen dus. Dennis brengt veel geld binnen en is dus zeker niet de mol. Het meest verdacht zijn Anniek (snel af, waardoor de scherpschutters zich kunnen concentreren op minder kandidaten), Rick (gaat dood met geld) en Sebas (komt binnen zonder geld). Dat laatste is wel heel erg des mols: je doet je best zonder dat het iets oplevert.

Dan, ineens, Jordanië. Hopelijk hebben ze niet teveel warme kleren gepakt. Op de markt is o.a. Sebas (toch?) betrokken bij het slim naar het Engels vertalen van de namen, waardoor dat deel slaagt. Bij het waterpijp roken probeert Rick de meloen fout te maken, terwijl Anniek juist haar best doet. Maar met die meloen hadden ze ook op een andere manier geld kunnen verdienen. Onzeker dus.

Bij het ganzenborden zit Anniek er wel vaak naast. Dat kost geld. Ze lijkt er ook niet zo mee te zitten. Achter het bord kunnen Sebas en Dennis niet zoveel mollen.

Wie blijven dan over als mijn mollen? Ik zou zeggen: Anniek of Sebastiaan. Die zijn het meest verdacht en leveren het minste op. Dus misschien heeft collega Kooij gelijk, maar voorlopig houd ik Anniek nog even op 1.

  1. Anniek
  2. Sebas

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Persoonlijk met de tags . Bookmark de permalink.