Wie is de Mol (8)

Ik ben niet geswitcht deze uitzending. Anniek blijft mijn mol. Niet alleen was ze de afgelopen uitzending de enige die duidelijk molde (en met resultaat), ook deze uitzending pakte ze twee keer duidelijk haar kans.

In de trein had ze niet gemerkt dat ze 5 foto’s had waarvan er maar 4 langskwamen. Toevallig of niet, maar dat zij het moeilijkste wachtwoord had om te raden kwam wel erg mooi uit. De sleutelpositie in de wagon met computer had ook een mooie molkans geweest, maar nu kon ze nog hopen dat de verdenking op Dennis zou vallen. In het midden kon ze eventueel nog codes verkeerd doorgeven. Of dat lukte bleek niet echt, maar Viviënne had daardoor misschien wel meer tijd nodig. Uiteindelijk verdienden Dennis en Anniek geen geld, Viviënne en Jon wel.

Dan de tweede opdracht, bij de schatkamer van Petra. Die plek staat overigens ook op mijn lijst van Plekken Om Nog Heen Te Gaan. Dat de opdacht vrijwel onmogelijk is weet je van tevoren. Een foto van zo’n drukke plek zonder toeristen, dat kan haast niet lukken. Anniek speelt actief door wat tamelijk nutteloze tips voor het aanpakken te geven, maar de klap op de vuurpijl is haar “thank you” als iedereen net buiten beeld staat, waardoor mensen weer in beeld beginnen te lopen. De rest is actief bezig. Viviënne zet de camera nog uit, maar dat lijkt meer om zichzelf verdacht te maken na de 1700 verdiende euro van vorige week.

De strijd om de vrijstelling is leuk voor de show, maar er staat geen geld op het spel en het sturen van wie de vrijstelling moet krijgen is lastig. Anniek kan eindelijk eens een opdracht met succes voltooien.

Kortom, hoezeer sommigen ook volhouden dat Jon de mol is, Anniek is de mol. En aangezien Jon haar verdacht maakt hij een goede kans om te winnen (Viviënne zat meer op Jon). Dennis ging vol op Jon, en vloog eruit.

Anniek is de mol. Jon gaat winnen.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Algemeen met de tags , , . Bookmark de permalink.

3 Responses to Wie is de Mol (8)

 1. Josien schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 7.0 op Windows XP

  helemaal eens met Anniek, het ligt er werkelijk duimendik bovenop!
  Geen goede mol dus, zo duidelijk zichtbaar.
  Wat me nog wel bevreemd is dat Anniek in het begin in Ierland een rood scherm gekregen heeft, dat met een vrijstelling weer is gecorrigeerd.

 2. Monique schreef:
  Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

  Ben het niet met jullie eens; Anniek molt alle aflveringen al. Het lijkt meer of ze gewoon heel dom is. Nee, het spel wordt net zo goed gespeeld als vorige keer: Vivienne is de mol. Ze wijst het zelf overduidelijk aan in de laatste aflevering met touw op houten plank. Een uitstekende mol dit keer 😉

  • Michel schreef:
   Gebruikt Firefox 3.0 op GNU/Linux

   Ik vind het niet echt goed als Viviënne de mol zou zijn. Dan heeft ze vrijwel niets mol-achtigs gedaan.

Reacties zijn gesloten.