Regels zijn regels?

Over onzinnige regels gesproken, dit schrijnende verhaal is ook een bizar voorbeeld van hoe het mis kan gaan. Waarom zijn instanties nou zou vaak niet in staat om rekening te houden met persoonlijke omstandigheden?

De 41-jarige El Haddaoui, die al tien jaar in Gouda woont, moet van de IND (immigratie- en Naturalisatiedienst) Nederland verlaten. Reden? Ze heeft een paar jaar geleden haar verblijfsvergunning niet tijdig verlengd. Ze lag toen in coma in het ziekenhuis en haar echtgenoot was op van de zenuwen en vergat het belangrijke papier. Dat achtervolgt het Goudse gezin nu al jaren.

via AD.nl – Gouda – Handtekeningen stromen binnen.

Over Michel

Michel Klijmij is gemeenteraadslid voor GroenLinks Gouda, (co-)woordvoerder milieu, veiligheid, bouwen & wonen, ruimtelijke ordening, voorzitter A-onderwerp Armoedebeleid. Michel Klijmij woont al zijn hele leven in Gouda en houdt van hobby's. Dat zijn klooien met computers, radiomaken en politiek. Op dit weblog publiceert hij alles wat hij vindt dat de wereld moet horen.
Dit bericht is geplaatst in Gouda, Politiek met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Regels zijn regels?

  1. Ingrid schreef:
    Gebruikt Firefox 3.0.6 op Ubuntu

    Het is inderdaad schandalig dat dit gebeurt. Is er nu geen enkel weldenkend, mee/inlevend mens bij de IND die dit soort dingen kan voorkomen. Grof schandaal en meer dan schrijnend

  2. ibrahim afelay schreef:
    Gebruikt Internet Explorer 6.0 op Windows XP

    dit is belachelijk for ind .alltijd zijn controlen for mensen dit hebben niks gedaan.alltijd onder die controle zijn niet goed .die mensen wordt gek

Reacties zijn gesloten.